По време на пандемията цените на жилищата в световен мащаб

...
По време на пандемията цените на жилищата в световен мащаб
Коментари Харесай

10 милиона долара средна цена: Кварталът в Европа с безбожно скъпи жилища

По време на пандемията цените на жилищата в международен мащаб набъбнаха, само че откакто централните банки започнаха да подвигат лихвите, с цел да се борят с инфлацията, доста жилищни пазари, считани за постоянни, направи се сринаха. 

Въпреки, че това събитие не подмина съвсем никой пазар в Европа, то в някои случаи спадът на цените съвсем не се усети от купувачите. За да си позволите лично жилище в най-скъпия квартал Англия да вземем за пример, би трябвало да извадите към 10,2 милиона $, написа money.bg. Това е междинната цена на един дом там.

Една част от най-скъпия регион, във връзка с цените на парцелите, обгръща огромна част от прословутия квартал Мейфеър в Уестминстър, който се подрежда като най-скъпия жилищен пазар в Англия и Уелс, съгласно отчет на организацията за парцели Benham and Reeves. Не е изненадващо, че в столицата се намират най-скъпите квартали за покупка на жилища в цялата страна, съгласно отчета, представен от Mansion Global.

На второ място са регионите в огромна част от Белгравия и част от шикозния Найтсбридж, където цените са приблизително по 3 милиона $, както и в част от лондонското Сити от страната на Темза.

 10 милиона $ междинна цена: Кварталът в Европа с безбожно скъпи жилища

В регионът, където се намират градски забележителности като London School of Economics и Royal Courts of Justice, са третите най-скъпи парцели със междинна продажна цена от 2,6 милиона $.

Като изключим столицата, най-скъпият регион е графство Съри, дом на първокласното частно имение Wentworth Estate и голф и кънтри клуб Wentworth. Там жилищата са коствали приблизително 1,6 милиона $ от началото на годината.

 10 милиона $ междинна цена: Кварталът в Европа с безбожно скъпи жилища

Наскоро наемите на жилища в Лондон също са счупили върхове. Те надвишиха 2 800 евро на месец първи път, макар, че се усилват с най-бавните темпове от две години.

Според уеб страницата за онлайн парцели Rightmove търсенето на жилища чартърен в столицата се увеличи с 0,9% до нов връх през първото тримесечие на 2023 година спрямо предходните три месеца. Цените на желаните наеми от наемодателите са се нараснали с 14% на годишна база.

Според комерсиална организация за сътрудници по недвижими парцели Propertymark в столицата за едно жилище се борят 10 бъдещи наематели. Все отново обаче конкуренцията стартира да понижава, предлагането постепенно се усъвършенства.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР