По време на пандемия най-актуалният въпрос за всички хора е

...
По време на пандемия най-актуалният въпрос за всички хора е
Коментари Харесай

Градовете, в които е лесно да останете здрав

По време на пандемия най-актуалният въпрос за всички хора е по какъв начин да останат здрави. Единият от методите е мястото, на което живеят. Затова специалисти от английската компания Money.co.uk изготвиха ранглиста на градовете, които са най-подходящи за водене на здравословен метод на живот.

Анализаторите регистрират редица фактори при правенето на класацията: прогнозируема дълготрайност на живот, степен на замърсяване на въздуха, % на хората с наднормено тегло, степен на сигурност в страната, броя на слънчевите дни и други.

В класацията анализатори отделят доста място на фактори, които станаха значими от началото на пандемията. Сред тях са: досегаемост до здравно обслужване, брой на медицинските и обществени служащи. В разбора също по този начин се преглежда и разпространяването на душевен разстройства и нарушение на здравето, обвързвано с използването на психотропни субстанции, а също по този начин и общите разноски за опазване на здравето в страната и съответния град, влезнал в класацията.
ТОП 20 на градовете с най-хубави условия за опазване на здравето град страна 1 Валенсия Испания 2 Мадрид Испания 3 Канбера Австралия 4 Лисабон Португалия 5 Токио Япония 6 Цюрих Швейцария 7 Виена Австрия 8 Чиангмай Тайланд 9 Аделаида Австралия 10 Любляна Словения 11 Сингапур Сингапур 12 Хелзинки Финландия 13 Талин Естония 14 Порто Португалия 15 Вилнюс Литва 16 Брисбейн Австралия 17 Барселона Испания 18 Мускат Оман 19 Рейкявик Исландия 20 Загреб Хърватия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР