По време на отчета си за второто тримесечие на 2021 година,

...
По време на отчета си за второто
тримесечие на 2021 година,
Коментари Харесай

Tesla отново отложи пазарното лансиране на влекача си Semi

По време на доклада си за второто тримесечие на 2021 година, американският производител на електрически автомобили Tesla разгласи, че влекачът Semi най-вероятно ще бъде пуснат в произвеждане през следващата година.

Това е следващото отсрочване на пазарното лансиране на , който беше обявен през 2017 година и трябваше да бъде пуснат в производство през 2019 година.

Според първичната информация, Semi, за който има стотици , ще бъде в състояние да се форсира от 0 до 60 благи в час (96 км/ч) за 5 секунди, а при възможно най-голямото позволено в Съединени американски щати натоварване на ремаркето (40 тона), времето е 20 секунди.

Tesla SEMI се чака да бъде оборудван с четири електромотора за всяка всяко едно от задните колела и да предложи автономност на придвижването от 500 благи (800 километра) и то при максимално натоварване и скорост на придвижване от 96 км/ч. Като главен фактор тук е специално разработената му аеродинамика (Cd 0.36), сравнена от Мъск с тази на Bugatti Chiron (Cd 0.38).

Tesla SEMI идва с централно разположена седалка на лидера, която дава по-добра позиция и видимост, а достъпът до кабината е оптимално улеснен благодарение на назад на движението отварящите си се порти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР