По време на официално посещение в Армения, делегация на Конгреса

...
По време на официално посещение в Армения, делегация на Конгреса
Коментари Харесай

САЩ подкрепя Армения в конфликта с Азербайджан

По време на публично посещаване в Армения, делегация на Конгреса на Съединени американски щати, ръководена от ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, намерено упрекна Азербайджан и неговия съдружник Турция за спора в противоречивия анклав Нагорни Карабах. Боевете сред Баку и Ереван избухнаха още веднъж предходната седмица, като при тях починаха над 200 души. Но от дни наподобява, че примирието се съблюдава.

 
Нашата среща имаше изключително значение заради фокуса върху сигурността след противозаконните и смъртоносни офанзиви на Азербайджан на територията на Армения. Ние изрично осъждаме тези офанзиви – от името на Конгреса – които заплашват вероятностите за по този начин нужното спокойно съглашение.
Нанси Пелоси, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати

И подкрепяната от Русия Организация на контракта за групова сигурност, на която Армения е член, е на мястото на спора. 

 
Основната задача беше посещаване на териториите, където са се състояли конфликтите, обитаемоте места и позициите на подразделенията на арменската страна, които са били подложени на огнево проваляне. Стараем се да бъдем оптимално справедливи, работим с обстоятелства. Рано е за заключения.
Анатолий Сидоров, шеф на Генералния щаб на ОДКС

И двете страни взаимно се упрекват за възобновеното принуждение. Азербайджан твърди, че е бил заставен да отговори на арменски провокации. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен изрази терзание, че Русия може да, " разбърка тенджерата " сред двете страни, с цел да отвлече вниманието от дейностите си в Украйна. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР