По време на новогодишните празници зачестяват случаите на загубени кучета,

...
По време на новогодишните празници зачестяват случаите на загубени кучета,
Коментари Харесай

Кучетата в паника от пиратките на Нова година

По време на новогодишните празници зачестяват случаите на изгубени кучета, предизвестяват от организацията " Четири лапи ". Гърмежите на Нова година провокират стрес при животните и по тази причина кучетата могат елементарно да се дезориентират и под паника да побегнат в непозната посока. Специалистите поучават да разхождате кучетата си единствено вързани, а на Нова година в среднощ да им осигурите укритие и по опция да сте до тях, с цел да ги успокоите.

В новогодишната нощ, до момента в който всички се забавляват, домашните любимци изпадат безусловно в смут и суматоха от гърмежите на открито. Повечето треперят и даже най-големите имат потребност от прегръдка за утешение. По-малките даже се крият в хладилника.
Явор Гечев, " Четири лапи ": Когато някъде гръмне пиратка или фойерверка, животното не го чака това нещо, то изпада в стрес, в суматоха, първата реакция инстинктивно е да избяга от това място, без значение, че притежателят е наоколо.
Ако кучето ви доста се опасява от гърмежите, можете да му осигурите укритие.
Явор Гечев, " Четири лапи ": Някои хора го вършат това в транспортни кафези, под дивана, под леглото, някъде, където животното да се усеща на несъмнено място.
Миналата година стопаните на Бокси, даже са го завели на Витоша, с цел да не се стресира от гърмежите.
Каролина Калибацева, собственичка на Бокси: Това в действителност е един доста противен миг, един цялостен час, в който кучето е безусловно като в ступор, трепери, чуди се в кой ъгъл да се свие да се сгуши в нас.
Според Каролина пиратките на Нова година са непотребни и безшумните фойерверки са единственото рационално решение за празника. А в случай че и вашето куче се стресира от шумотевицата на Нова година, можете да му приложите релаксираща техника, като го увиете с шал.

За тежки случаи, даже се продават антистрес лекарства за кучета. Ако въпреки всичко излезете на разходка, не пропукайте светлоотразителна каишка и чип. Те подсигуряват по-бързо намиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР