По време на неотдавнашните терористични инциденти в Израел се появиха

...
По време на неотдавнашните терористични инциденти в Израел се появиха
Коментари Харесай

Криптовалутите не са популярни сред терористите според част от правителството на САЩ

По време на неотдавнашните терористични произшествия в Израел се появиха изказвания, че криптовалутите са свързани с финансирането на насилието. 

Критиците обаче ги оспорват, като се базират на незадоволителни доказателства. Брайън Нелсън, заместник-министър на финансите на Съединени американски щати, обясни пред законодателите, че ролята на криптовалутите във финансирането на тероризма е пресилена.

Първоначално The Wall Street Journal обвърза обилни крипто заплащания с групировки като Хамас въз основа на неправилно интерпретирани данни от Elliptic, компания за блокчейн разбори. Последваха корекции, само че някои законодатели, като сенаторите Браун и Уорън, към момента се застъпват за строги крипторегулации, базирайки се на повишени числа.

Представителят Том Емър посочи несъответствията по време на чуване в комисията, наблягайки смисъла на точните данни в законодателните диспути. Освен това той предизвести по отношение на регулации, които биха могли да задушат нововъведенията и да изтласкат крипто промишлеността в чужбина.

Нелсън свидетелства, че обичайните финансови системи остават желан избор на терористите пред криптовалутите. Уточнението на Elliptic, че Хамас е получила единствено $21,000 посредством криптовалута, оспорва разказа, че криптовалутите са важен инструмент за финансиране на тероризма.

Забележките на Нелсън акцентират по-широката угриженост на Министерството на финансите по отношение на противозаконното финансиране, като се застъпва за спомагателни запаси и промени. Продължаващият спор носи може да донесе последствия както за крипто промишлеността, по този начин и за образуването на политики.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР