По време на Националната седмица на малкия бизнес на 1

...
По време на Националната седмица на малкия бизнес на 1
Коментари Харесай

Байдън изразява загриженост за банковата система на САЩ – цените на Биткойн спадат

По време на Националната седмица на дребния бизнес на 1 май президентът Байдън изрази угриженост по отношение на неустойчивостта на банковата система на Съединени американски щати и увери вложителите, че държавното управление ще предприеме ограничения за опазване на стабилността на финансовата система.

Въпреки изказването на Байдън обаче Биткойн и множеството криптовалути означиха спад, като цената на Биткойн се намали с 4% и с към 10% от пика си през април 2023 година BTC съумя да се възвърне ненапълно, като все още на писане на публикацията се търгува на равнище от $28,650.

Неотдавнашният срив на First Republic Bank, третата огромна банка, която банкрутира в границите на два месеца, също способства за неустойчивостта на банковата система на Съединени американски щати.

Само през първото тримесечие на 2023 година банката загуби над $72 милиарда в депозити, защото клиентите реалокираха средствата си другаде.

Този срив докара до внезапен спад на цената на акциите в края на април 2023 година, до момента в който цените на Биткойн се повишиха до $30,000. Освен това други банки като Silicon Valley Bank и Signature Bank също бяха подложени на рецензии през този интервал.


 


В отговор на актуалното положение на банковата система на Съединени американски щати цените на Биткойн не демонстрираха забележителна реакция. Въпреки това всяко разстройване в обичайна финансова система може евентуално да поддържа дълготрайния напредък на крипто пазарът.

Байдън даде обещание да отбрани вложителите, в това число дребните предприятия, които се нуждаят от обработка на заплатите на служащите си и повтори, че всички инвеститори ще бъдат предпазени, до момента в който акционерите може да понесат загуби.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР