По време на криза се нуждаем от солидарност. Това заяви

...
По време на криза се нуждаем от солидарност. Това заяви
Коментари Харесай

Зарица Динкова: По време на криза се нуждаем от солидарност

По време на рецесия се нуждаем от взаимност.

Това съобщи министърът на туризма по време на срещата си с представители на над 20 дипломатически задачи в България. Събитието е част от поредност формати за действен неофициален продан, с който да се подобрят връзките ни с задграничните ни сътрудници.

Туристическият бранш би трябвало да се възвърне и надгради, с цел да бъде конкурентен, съвременен и резистентен, учреден на мултикултурното измерение на Европа, означи министър Динкова.

“В интервал на рецесия се нуждаем от взаимност, по тази причина и облекчаването на визовия режим носи обилни стопански, обществени и културни изгоди и подтикват пътуванията и туристическия бранш “, акцентира и добави: “България е приближен и благонадежден сътрудник, който може единствено да способства за подсилване на сигурността на Шенгенското пространство и Европа като цяло. ” 

Именно доверието и солидарността са основни, освен за развиването на туристическия бранш, само че и за евроатлантическите полезности. “Съюзът е толкоз мощен, колкото е мощно най-слабото му звено. За страдание войната е доста по-близо, в сравнение с наподобява. Българският туризъм го изпита това лято. Всички ние усещаме последствията. ”

Един от методите да се понижат последствията е да се положат оптимални старания за справяне с хибридните закани, дезинформацията и подправените вести. Само по този метод Европа може да се трансформира в желана туристическа дестинация, акцентира министър Динкова.

Тя означи още, че Европейският съюз води политика към одобряването на една нова устойчива туристическа промишленост, която е по-дигитална, приобщаваща и дружелюбна, с цел да се изправи пред актуалните и бъдещите провокации. “Туризмът е моторът, генериращ стопански напредък, претовареност и способствуващ за развиването на локалните общности. ”, посочи Динкова.

Пред дипломатите акцентира, че главен приоритет на Министерството на туризма е да развие и разпространява България като дестинация за целогодишен туризъм. Първата стъпка в този развой е връщането на доверието към страната ни като благонадежден сътрудник. Тя беше направена през месец септември, с въвеждането на първата по рода си промяна за метода на консумиране на държавните пари за реклама на туристическите услуги. Тя е стъпка в посока за повече бистрота и успеваемост в сходство с рекомендациите на Европейска комисия от Годишния отчет за България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР