По време на интервюто, посветено на въпроси на сигурността и

...
По време на интервюто, посветено на въпроси на сигурността и
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър: Видях оградата по границата между...

По време на изявлението, отдадено на въпроси на сигурността и по вътрешнополитически и интернационалните проблеми, завеждащият вътрешнополитическия сектор в ОРФ го запита по кое време ще отстъпи по въпроса с Шенген и ще допусне разширението на пространството с България и Румъния, на което министърът отговори:

 

„ Тази седмица бях запитан дали Шенген е мъртъв, споделих, не е мъртъв, Шенген въобще не действа. Какво имам пред тип: ние в никакъв случай не сме имали толкоз гранични контроли откогато съществува това свободно пространство, както сега: Австрия към Унгария, Словения, Словакия и Чехия, за какво? Защото Германия управлява границите с Австрия Полша и Чехия, Чехия – със Словакия, Словения – с Хърватия, и считам за надълбоко неправилно в такава обстановка да се дискутира премахването на контроли на друго място, сега когато има толкоз вътрешногранични контроли колкото в никакъв случай до момента в това пространство. "

 

На журналистическия мотив за позицията на мнозина, че този проблем може да се реши на общоевропейско ниво и че България и Румъния са изпълнили напълно поставените им условия за влизане в Шенген, като позицията на налагане на несъгласие е остро подложена на критика от Европейския парламент, от председателката на Европейската комисия и от президента на Австрия, Карнер уточни:

 

„ Като министър на вътрешните работи задачата ми е да устоя на тази рецензия. Аз давам отговор за сигурността в тази страна, факт е също по този начин, че аз видях оградата по границата сред България и Турция. Бях дружно с федералния канцлер на място и се вижда, че има още доста работа. Ние обсъдихме (в хода на изявлението - бел.ред.) въпроса за настоящ бежански и миграционен пакт, само че за задачата належащо изискване е да има настояща отбрана по външната граница и до момента в който тя не работи, няма смисъл или по-точно не мога и да си помисля да понижа граничната отбрана. “ 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР