По време на HUAWEI CONNECT 2020, Международната корпорация за данни

...
По време на HUAWEI CONNECT 2020, Международната корпорация за данни
Коментари Харесай

Huawei публикува индекс за устойчивост на банките за и след 2020

По време на HUAWEI CONNECT 2020, Международната корпорация за данни IDC (International Data Corporation) - водещият международен снабдител на пазарна информация, консултантски услуги и събития за пазарите на осведомителни технологии, телекомуникации и потребителски технологии - дружно с Huawei, показаха Бяла книга, озаглавена „ Банковата промишленост доближава новото обикновено ". В нея IDC и Huawei изследват въздействието на Covid-19 върху банковата промишленост и обрисуват стъпки, които банките би трябвало да подхващат, с цел да подсигуряват бъдещия си триумф. Като част от отчета, IDC и Huawei са създали Индекс за резистентност на банките, който количествено дефинира настоящото положение на банкирането по райони във връзка с шест основни измерителя. Индексът демонстрира огромни районни разлики и може да се употребява от банките за оценка на личната им резистентност, както и дава насоки къде да се концентрират за предстоящ триумф.

В рамките на форума HUAWEI CONNECT 2020 Huawei и неговите сътрудници демонстрират необятната гама от решения за знаци на финансова непоклатимост, в това число финансов облак (Financial Cloud), интелигентни клонове, цифров CORE и интелигентни платформи за данни. Тези решения разрешават на банките да понижат разноските, да усилят гъвкавостта към бързо изменящата се среда на знаците за финансова непоклатимост, да привлекат и задържат клиенти и да се нареждат против нововъзникващите съперници. Съвременните разтърсвания в всекидневието реалокираха фокуса на финансовите услуги към подвижност, а Huawei е водач за поддръжката на прекосяване към мобилни взаимоотношения в международен мащаб, основан на ранния опит в Китай. Инсайтите, които споделят, разрешават на финансовите клиенти в международен мащаб да реагират и да поддържат клиентите в тези сложни времена.

Именно този опит води до работата на Huawei с IDC по основаването на тази Бяла книга. Някои от главните констатации в отчета се отнасят до финансовото влияние на пандемията върху балансите на банките, експоненциалното нарастване на цифровите заплащания от мобилни устройства и трагичната смяна в ролята на клоновете в банковите услуги. Поглеждайки към бъдещето, IDC намира, че напъните би трябвало да се концентрират върху:

- Осъвременяване на каналите - прекосяване към напълно цифровизирана потребителска пътека;
- Преосмисляне на връзката - смяна на метода на даване на услугите на клиентите;
- Основна проверка на инфраструктурата - надграждане върху хибриден облак и микроуслуги;
- Предефиниране на данни и разбор - създаване на постоянни благоприятни условия за предпазване на данни и изкуствен интелект (AI);
- Преосмисляне на работните процеси - прекосяване оттатък хартията и персоналните компютри към мобилни работни процеси;
- Трансформация на платформата - включване на нововъзникващи технологии като 5G, AI и IoT и други

Заедно Индексът за банкова резистентност и областите на фокус дават насоки за банките, защото те се оправят с продължаващите провокации на „ новото обикновено ".
Huawei ще продължи да развива уговорката си с водещите международни финансови организации и изводите, предоставени от този отчет, ще обезпечат солидна основа за този труд.
Бялата книга е налична на: https://e.huawei.com/en/solutions/industries/smart-finance/banking-industry-rises-up-to-the-new-normal

HUAWEI CONNECT 2020 е водещо годишно събитие, проведено от Huawei за световната ИКТ промишленост и се организира в Шанхай от 23 до 26 септември 2020 година HUAWEI CONNECT е отворена платформа, предопределена да помогне на потребителите и сътрудниците на Huawei да се ориентират в променитe, да споделят опит и работят дружно за основаването на нова стойност. На тазгодишното събитие се изследваха трендовете и опциите за индустриялната цифровизация, демонстрираха се модерни ИКТ технологии, артикули и решения, предложи се взор от близко върху плодовете на взаимните нововъведения и се споделиха най-хубавите практики в цифровата промяна. Крайна цел на Huawei е да построи отворена и здрава екосистема в промишлеността, която да е от изгода за всички заинтригувани страни и да сътвори нова стойност за всички промишлености. За повече информация: https://www.huawei.com/en/events/huaweiconnect2020/

1024x768 Normal 0 21 false false false
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР