По време на грипния сезон и други вирусни заболявания, всички

...
По време на грипния сезон и други вирусни заболявания, всички
Коментари Харесай

Ето кои стайни растения ни предпазват от вируси

По време на грипния сезон и други вирусни болести, всички търсим спомагателни способи да предпазим себе си и околните си от зараза. Стайните растения могат да оказват помощ за това. Те освен освежават интериора, само че също по този начин, с помощта на фитонцидите и етеричните масла, са в положение да прочистят въздуха от махленски прахуляк, патогенни бактерии и даже вируси.

Доброто остаряло мушкато
Пеларгонията или мушкатото, неслучайно е било непрекъснат жител на первазите на нашите баби - ще ви помогне да се отбраните от вируси и патогенни бактерии. Смята се, че мушкатото с червени цветя има оптимални лечебни свойства, само че белите, лилавите и розовите разновидности не са по-лоши в оправянето със дилемите за разчистване на въздуха в пространствата. Веществата, които растението отделя, са толкоз ефикасни, че се оказват пагубни за стрептококи, стафилококи, грипни вируси и разнообразни бактерии, причиняващи остри респираторни инфекции.
Като бонус, етеричните масла на мушкатото работят успокояващо и оказват помощ в битката със напрежението и безсънието, тъй че спалнята е идеална за това цвете.

Противовирусна сансевиерия
Друг незаместим асистент в битката с вирусите е сансевиерията, известна още като меч, “щука опашка” и “език на свекървата”. Растението ще ви помогне да поддържате здравословен микроклимат в жилището. Сансевиерията освен съвършено почиства и овлажнява въздуха, само че също по този начин има изразени имуномодулиращи, антивирусни и фунгицидни свойства, покачва устойчивостта на организма към настинки.

Дафинов лист - фалшификация и лекарство
Една от най-популярните подправки, изсушените дафинови листа, могат да бъдат открити в съвсем всяка кухня. А живото растение има освен отлични кулинарни характерности, само че и изключителни лечебни свойства. Поради високото наличие на фитонциди, танини и микроелементи, това благородно растение има мощен укрепителен резултат върху имунната система. Лавърът има емфатичен противовъзпалителен и антибактериален резултат, за което постоянно се назовава натурален антибиотик. Неговите фитонциди се оправят сполучливо освен с бактерии и вируси, причиняващи настинки, само че даже убиват туберкулозния микроб.

Лечебна монстера
Големите листа на монстерата отделят потребни субстанции, които потискат вирусите и микробите, а също по този начин оказват помощ за йонизирането на въздуха. Лечебните свойства на това растение са добре известни в Югоизточна Азия, където от антични времена е всекидневно да се слага в стаята на заболели хора, с цел да се форсира оздравяването им.

Доктор лимон
Цитрусовите растения постоянно са се славили с лечебните си свойства. Не единствено сочните им плодове оказват помощ за подсилване на имунната система, само че и ароматните им листа, които отделят потребни етерични масла. Можете да отгледате лимоново дърво вкъщи, една саксия с този здравословен цитрус може да направи въздуха в стаята съвсем безплоден.
Веществата, които лимоните секретират, дейно се борят против патогенни микроорганизми, бактерии и вируси.
Вечнозеленото лимоново дърво, когато се грижите вярно за него, ще ви радва с красиви бели цветчета и огромни плодове през цялата година и ще ви защищава от вируси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР