По време на голямото изложение Computex 2018 в Тайпе, AMD

...
По време на голямото изложение Computex 2018 в Тайпе, AMD
Коментари Харесай

AMD показа първия в света 7 nm графичен процесор

По време на огромното ревю Computex 2018 в Тайпе, AMD обществено показва работата на нов графичен чип, създаден посредством 7 нанометров софтуерен развой.
Показан бе прототипът на новия графичен процесор Radeon Vega, който е част от семейството AMD Instinct. Чипът е предопределен за ускорение на системите с машинно образование, дата центровете и другите професионални системи. А генералният шеф на AMD Лиза Су (Lisa Su) зарадва всички геймъри, като заяви, че новата технология ще се употребява в геймърските видеокарти Radeon .



Новият 7 nm чип AMD Radeon Vega разполага с доста сериозните 32 GB буферна графична памет HBM2. Тя е формирана от четири стека с обща 4098-битова шина. Това е първият артикул на AMD с InfinityFabric интерфейса, който се смята за отговор на Nvidia NVLink интерфейса. Планирано е производството и на разновидности със общоприетия PCI-Express 3.0 x16 интерфейс. По време на демонстрацията, новият графичен процесор съвършено се оправи с рендирането на Cinema 4D.



Първите екземпляри на графичния ускорител Radeon Instinct , основан на 7 nm Radeon Vega ще излязат на пазара през втората половина на 2018 година.



Преходът на AMD към 7 нанометров софтуерен развой е доста индикативен. Ще следим тематиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР