По време на двете служебни правителства на Радев чуждестранните инвестиции

...
По време на двете служебни правителства на Радев чуждестранните инвестиции
Коментари Харесай

Захариева индиректно обвини в корупция двете служебни правителства |

По време на двете служебни държавни управления на Радев задграничните вложения са се намалили с 47%, а корупционната среда води до спад в вложенията, съобщи пред бТВ някогашният външен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева .

" Радев твърди, и сме съгласни с него, че корупционната среда води до спад на задграничните вложения ", разяснява тя.

С тези си думи тя косвено упрекна в корупция двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев.

Правосъдната промяна

Захариева разкритикува ръководещите за желанието им да закрият спецправосъдието. По думите ѝ е належащо първо да има разбор, а по-късно промени в законодателството. Тя изрази опасения, че с промяната делата в правосъдна фаза ще бъдат прекъснати.

" Те дават обещание, само че ние нищо черно на бяло не виждаме ", сподели тя и разкритикува контрааргумента на държавното управление, че нито едно от делата в спецсъдилищата няма да бъде прекъснато.

Захариева е безапелационна, че спецправосъдието е свършило доста работа изключително във връзка с проведената престъпност. Това е и повода тя да желае разбор преди закриването му. По думите ѝ тази промяна с нищо няма да помогне за битката с корупцията.

Тя съобщи, че в съдружното съглашение сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България има и " рискови оферти ", които по думите ѝ " ще върнат страната в черния интервал ". Като такива тя дефинира предлагането за разширение на пълномощията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, както и изборът на основния прокурор от Народно събрание.

" Аз персонално смятам, че това е нездравословно и рисково за демокрацията ", съобщи тя.

По мотив промяната на основния прокурор депутатката от ГЕРБ сподели, че " политиците вършат промени със законопроекти, а не с заявления ". С това си изявление тя разкритикува ръководещите за  от предходната седмица, в която приканиха Гешев да подаде оставка.

За демонстративното овакантяване на ГЕРБ-СДС

Думите на президента целят да дискредитират и демотивират нашите членове и симпатизанти на ГЕРБ, разяснява Захариева.

Според нея сътрудниците ѝ от ГЕРБ-СДС непринудено са взели решението да, тъй като не било редно това да е първата тирада на президента.

Северна Македония

Захариева не пропусна да разкритикува премиера Кирил Петков за визитата му в Скопие.

Според нея промяна в връзките сред Скопие и София не може да бъде направена с дейностите на премиера.

Тя прикани Петков да е по-открит във връзка с тематиката Северна Македония и настоя обществото да не схваща от непознати медии за дейностите на държавното управление. По думите ѝ и Министерство на външните работи не е било известено за диалозите на премиера с македонския му сътрудник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР