По време на българското европредседателство ще имаме 6 месеца интензивни

...
По време на българското европредседателство ще имаме 6 месеца интензивни
Коментари Харесай

Мария Габриел оцени положително меморандумите, които България подписа с Македония и Сърбия за по-евтин роуминг

По време на българското европредседателство ще имаме 6 месеца интензивни договаряния за това до края на 2018 година да си спазим обещанието да имаме базата на цифровия обединен пазар.
Това сподели за предаването „ Неделя 150 “ по „ Хоризонт “  еврокомисар Мария Габриел, която дава отговор за въпросите на цифровата стопанска система и общество.  Предизвикателството пред единния пазар е бизнесът да има задоволителна законова рамка, а жителите – чувство за сигурност за персоналните си данни.

Преживяваме неповторим европейски моментум – миг, в който има доста огромно единодушие за това, че цифровият обединен пазар е бъдещето и ние всички желаеме да създадем съответни стъпки за неговото осъществяване.

По време на българското председателство ще бъдат финализирани доста основни законодателни начинания на Европейска комисия. До този миг ние сме предложили 24, а от тях единствено по 6 са приключили договарянията сред съзаконодателите, посочи Гарбиел.

Ключово председателство, което ще даде доста ясно обръщение за това, че можем да ускорим ритъма. Новите технологии се трансформират със скорост, на която ние би трябвало да отговорим съответно.

От януари 2018 година ще имаме преносимост на наличие. Всеки ще може да пътува свободно със своя абонамент за филм, за спортно предаване или за книга на всички места в Европейски Съюз.

Само преди 2 седмици приключихме и договарянията, свързани с географското блокиране. Само 9% от дребните и междинните предприятия оперират в друга страна от Европейски Съюз и това е обвързвано точно с това, че в онлайн пространството следим дискриминация на принцип народност или даже местопребиваване. На това ще се постави край!

Основен акцент в бъдещата си работа  българският еврокомисар слага върху борбата с подправените вести:

Поради множеството измерения на този проблем и това какъв брой бързо могат да се популяризират и какви мащаби могат да придобият, може да се усети този отрицателен резултат върху нашия либерален модел и върху нашите полезности, част от които е и свободата на изложение. Затова за мен беше толкоз значимо след интензивна единствено 4-месечна работа с екипа ми да стартираме публичната консултация, която стартира на 13 ноември. Призовавам всички, които се интересуват от тематиката, да се включат. Имаме 14 седмици.

За страдание, подправените вести в огромната си част не са противозаконни. Тук е разликата в битката с противозаконното наличие. Искам да имаме доста явен репертоар с положителните практики и, въпреки това, да идентифицираме общи бъдещи дейности.  Подготвям връзка през април, в която да дам  посоката, в която ще продължим да работим.

Габриел оцени позитивно меморандумите, които България подписа с Македония и Сърбия за по-евтин роуминг

Зад тези начинания се крие думичката „ съгласуваност “. Колкото по-свързани сме един с различен толкоз повече ще се дава подтик и за развиване на стопанската система, и за вероятност на младите.  То дава и на нас, като Европейски Съюз, видимост в района.  Аз също считам, че тази част на Европа е неизменима нейна част и е належащо да създадем по-видими нашите дейности, да дадем доста съответни вероятности и по този метод да градим дългоустойчиво партньорство, което в последна сметка носи и на  района, и на всички нас сигурност и непоклатимост.

Посланиците на страните от Западните Балкани са показали интерес и към програмата за безвъзмезден интернет. Проектът започва през февруари, когато ще бъдат раздадени 1000 вачуера, а Габриел регистрира доста огромен интерес от българските общини. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР