По внесен обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

Осъдиха на 2 години затвор жена, откраднала бижута на пенсионерка

По импортиран обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор е наказана 53-годишна жена за кражба.

На 04.11.2021 година в 11.00 часа обвинената Р.С. чакала на ул. „ Доспат ” в София М.Д., като й споделила, че я търси поради публикация за обувки, които потърпевшата продавала. 95-годишната жена поканила обвинената в дома си, с цел да ѝ покаже въпросните обувки. Р.С. помолила за чаша вода и до момента в който старата жена й сипвала, обвинената откраднала от стаята ѝ сребърни и златни бижута на стойност 1101,80 лв. и древен сребърен колан за национална носия на стойност 900 лв..

След това обвинената обяснила на 95-годишната жена, че щерка ѝ я чака на улицата, че трябвало да отиде да я вземе и ще се върне за обувките. Минало известно време и Р.С. не се върнала, а М.Д. забелязала, че бижутата ѝ ги няма и подала сигнал в полицията.

Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото Р.С. е осъждана на „ отнемане от независимост “ дейно за идентични закононарушения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са събрани доказателства, че точно Р.С. е създател на действието.

Софийски областен съд призна обвинената за отговорна по повдигнатото ѝ обвиняване и наложи на Р.С. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което тя следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР