По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

Мъж отива зад решетките заради домашно насилие към жена, с която живеел

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е наказан мъж, предизвикал телесна щета на жена в изискванията на домашно принуждение.

На 19.07.2021 година, в къща в кв. „ Левски “ в София, обвиненият С.В. удрял неведнъж дамата, с която се намира във фактическо съпружеско общуване с юмруци в лицето и тялото.

Вследствие на ударите й предизвикал лека телесна щета, изразяваща се в отоци, навяхвания и кръвонасядания. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение, оповестяват от прокуратурата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци. Установено е, че действието е предшествано от редовно практикуване на физическо и психическо принуждение. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда. 

Състав на Софийски областен съд призна С.В. за отговорен по повдигнатото му обвиняване и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 10 месеца, което следва да бъде изтърпяно дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР