По-високите заплати и добри социални осигуровки във ВМЗ са факт

...
По-високите заплати и добри социални осигуровки във ВМЗ са факт
Коментари Харесай

По-високите заплати във ВМЗ-Сопот са факт: Новият директор подписа договор

По-високите заплати и положителни обществени осигуровки във ВМЗ са факт – още в първия си работен ден новият изпълнителен шеф на Вазовските машиностроителни фабрики Иван Иванов подписа със синдикатите новият Колективен трудов контракт, написаха от завода за медиите.

Това стана пред медиите и в наличието на новия Съвет на шефовете – ръководителя на борда Мариан Йовчев и Камен Шаралиев – зам.-председател.

„ Изключително съм удовлетворен, че първият ангажимент във ВМЗ в качеството ми на изпълнителен шеф е подписването на Колективния трудов контракт. Знам какъв брой е значима работата на синдикатите. Те би трябвало да бъдат съдружник, само че когато управлението не си прави работата - стават конкурент. Надявам се, че ще работим дружно, защото имаме общи цели – заводът да работи добре и хората да се усещат добре. Защото те са най-важният ни капитал. Твърдо имам вяра в това! “, сподели в умозаключение изпълнителният шеф на най-голямото държавно дружество от Военнопромишления комплекс на страната ни.

Подписването на новия Колективен трудов контракт е единствено ден, откакто вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и шефът на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова посетиха завода. В четвъртък те разговаряха със синдикалните водачи, с управлението на оръжейницата и с работните групи, водили договаряния за новия КТД и реализираха единодушие за нарастване на ваучерите за храна от 80 на 200 лева и на заплатите на личния състав с 200 лева месечно.

Днес изпълнителният шеф Иван Иванов удостовери това и показа най-важните условия, контрактувани в интерес на служащите и чиновниците: увеличение на минималната работна заплата за сдружението, на годишния отпуск, на обществените придобивки, на заплащането на ексклузивен и нощен труд и др.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР