По-високи маржове при рафинирането, а не просто поскъпването на суровия

...
По-високи маржове при рафинирането, а не просто поскъпването на суровия
Коментари Харесай

ОАЕ: По-високите цени на рафиниране вдигат цената на горивата

По-високи маржове при рафинирането, а не просто повишаването на суровия нефт води до повишението на цената за потребителите, съобщи министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Сухаил ал Мазруей, представен от Ройтерс. Според него на този стадий петролният пазар е уравновесен.

" Изключителното своенравие на пазарите не е заради проблеми с търсенето и доставките, а тъй като някои не желаят да купуват избрани типове нефт, а на търговците им би трябвало време да се реалокират от едни на други пазари ", съобщи той, имайки поради отхвърли на доста страни да купуват съветски нефт. " Идеята за протест на избрани типове нефт е рискова, без значение какви са претекстовете за това ".

Петролът пое нагоре предходната седмица, откакто стана ясно, че Европейски Съюз приготвя ембарго против съветския нефт, само че през вчерашния ден и дне още веднъж стартира да спада.

Запитан за подготвяния от Съединени американски щати проектозакон, който би разрешил против страните членки на ОПЕК и нейните сътрудници да се водят антимонополни каузи поради възможното стесняване на добива за повишение на цените, Мазруей уточни, че в този момент не е моментът за сходна стъпка.

Ако законът бъде гласуван, американският основен прокурор ще може да завежда каузи в американски съдилища против, да вземем за пример, Саудитска Арабия или Русия по петролни въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР