По-висока такса смет ще плащат през следващата година фирмите в

...
По-висока такса смет ще плащат през следващата година фирмите в
Коментари Харесай

Фирмите в Монтана ще плащат по-висока такса смет през следващата година

По-висока такса боклук ще заплащат през идната година компаниите в община Монтана. С решение от през вчерашния ден, съветниците покачиха таксата и тя към този момент е 8.1 промила, при 7.5 промила до момента. За жители, които употребяват парцелите си единствено за живеене, не са ги дали чартърен за търговия и не развиват стопанска активност в тях, таксата остава 3.86 промила върху данъчната оценка на парцела.
С покачването на таксата за юридическите лица, общината би трябвало да събере в допълнение 800 000 лева, като признатата план-сметка за непорочност за 2023 година е 6 100 000 лева, за 2022 година, тя бе 5 300 000 лева Или приходът се покачва с 11%, т. е. с към 7% по-малко от публично оповестената за страната инфлация от над 18%.
Повишават се и наемите на общински нежилищни парцели, те са променяни за последно през 2005 година, като стойностите за прилагане чартърен на общ. обект или терен са били мужду 40 ст. и 1 лв/кв м.
8 лв/кв м ще заплащат отсега нататък наемателите на общински пространства за комерсиална и складова активност с хранителни артикули. За наемане на терен с павилион наемът става 10 лв/кв. м, подобен ще е и наемът за единица повърхност за офиси.
За тото-пунктове наемът ще е 10 лв/кв м., за гаражни кафези 50 лева за всяка.
200 лева на месец ще се заплаща на паркомясто на пл. „ Ал. Константинов ”, 100 лева ще е наемът за паркоместа в „ синя зона ”, 25 лева месечно за паркомясто отвън синята зона.
Ползването на огромната зала на Младежкия дом ще коства 50 лева, дребната зала ще се наема против 35 лв/час.
3.5 млн лева получава Монтана в допълнение за ремонт на пътя сред селата Клисурица, Долна Рикса, Славотин. Това заяви пред съветниците кметът Златко Живков, който през днешния ден ще подпише документите за спомагателните средства в Министерски съвет. Отсечката е с доста влошена настилка, тя е рискова изключително през зимните месеци, поради прекосяването на тежкотоварни коли, които постоянно катастрофират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР