По вариант 1 ще решават днес задачи седмокласниците на националното

...
По вариант 1 ще решават днес задачи седмокласниците на националното
Коментари Харесай

Седмокласниците ще решават задачи по вариант 1 на матурата по математика

По вид 1 ще вземат решение през днешния ден задания седмокласниците на националното външно оценяване по математика. Изпитният вид, от два вероятни разновидността, беше изтеглен преди минути в Министерството на образованието и науката.
Още по тематиката
Националното външно оценяване в седми клас стартира в 9:00 часа. Повече от 111 000 възпитаници от седми и от десети клас се чака да се явят през днешния ден на националното външно оценяване по математика. За десетокласниците не се тегли изпитен вид.

Външното оценяване на седмокласниците по математика ще се състои в 1699 учебни заведения и се чака на него да се явят над 59 800 възпитаници.

За първи път през тази година се ревизират знанията и в десети клас. Изпит ще има в 999 учебни заведения за над 51 600 възпитаници. Националното външно оценяване за десети клас стартира в 8:00 часа.

Външното оценяване за десети клас продължава 90 минути, за които учениците би трябвало да решат 17 задания. Изпитът за седми клас е 150 минути и за тях учениците ще вземат решение 23 задания.

На 16 юни се състоя националното външно оценяване по български език и литература за седми и десети клас. Срокът за оповестяване на резултатите от всички изпити от националните външни оценения е 28 юни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР