По-тясно поле от кандидати на Републиканската партия ще се изправи

...
По-тясно поле от кандидати на Републиканската партия ще се изправи
Коментари Харесай

Третият републикански дебат за 2023 г. ще се изправи срещу 5 кандидата от Републиканската партия. Ето какво трябва да знаете за тази вечер.

По-тясно поле от претенденти на Републиканската партия ще се изправи в сряда в третия републикански президентски спор за 2023 година в Маями, с някогашния президент Доналд Тръмп, който води полето с огромна разлика в анкетите, като към момента отхвърля да взе участие.

Дебатът идва един ден откакто демократите имаха силно показване на избори в цялата страна, предоставяйки моментна фотография на настройките на гласоподавателите една година след президентските избори. Гласоподавателите в Охайо избраха с преобладаващо болшинство да запишат правото на аборт в конституцията на щата, като станаха първият управителен от Републиканската партия щат, който направи това, откакто Върховният съд анулира Роу против Уейд. Демократите от Вирджиния завоюваха контрола над двете камари в законодателния орган на щата, а губернаторът демократ на Кентъки Анди Бешир завоюва преизбирането в своя пурпурен щат.

Кризата в Израел и Газа със сигурност ще възникне и в спор, който е първият, откакто Хамас атакува Израел на 7 октомври. Скот предложения повече от 20 еврейски студенти във Флорида да гледат дебата.

NBCNews.com и предавайте поточно в Peacock и други услуги от 20:00 ч.

Как да гледате третия републикански президентски спор за 2023 година довечера

Кой взе участие в републиканския спор довечера?

Републиканският народен комитет, който глоби дебата, дефинира критериите за присъединяване. Кандидатите трябваше да обезпечат най-малко 4% в анкетата или в две национални изследвания, или в едно национално изследване, комбинирано с две изследвания от рано номинираните страни. Кандидатите също трябваше да съберат дарения от най-малко 70 000 лица преди 20:00 часа. краен период в понеделник.

Петима кандидати се класираха за дебата:

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи 
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис
Бивш дипломат на ООН Ники Хейли, Бизнесменът Вивек Рамасвами 
Сен. Тим Скот от Южна Каролина

Едно удивително неявяване ще бъде някогашният вицепрезидент Майк Пенс, който се появи в първите два дебата, само че отпадна от конкуренцията предишния месец. Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргум и някогашният губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън не съумяха да изпълнят условията, нужни за излизане на сцената.

Какво споделят последните социологически изследвания за 2024 година

Първите два дебата не трансформираха динамичността на конкуренцията измежду първичните гласоподаватели на Републиканската партия. Последното изследване на CBS News сподели, че Тръмп печели 61% от евентуалните първоначални гласоподаватели на републиканците в цялата страна, повече от всички останали претенденти взети дружно. ДеСантис получи 18%, Хейли 9%, Рамасвами 5%, Скот 4% и Кристи 2%.

Проучването също по този начин демонстрира, че другите наказателни обвинявания против Тръмп не са създали доста, с цел да повлияят на мненията на евентуалните гласоподаватели на първичните избори на Републиканската партия. Същото изследване на CBS News сподели, че единствено 12% от евентуалните първоначални гласоподаватели на Републиканската партия мислят по-лошо за него заради тези обвинявания, като 54% ​​казват, че те „ нямат значение “.

Хейли понижи разликата до второто място с ДеСантис в Айова, първият щат в календара на първичните избори за 2024 година Проучване на Des Moines Register предходната седмица сподели, че двамата претенденти са с равни резултати от 16% в щата Хоки, като Тръмп води с 43%.

Тръмп ще участва ли на дебата?

Подобно на първия и втория спор, Тръмп заобикаля третия в Маями. Но той няма да мълчи. Вместо това той провежда протест в Хиалеа, Флорида, на половин час път от мястото на дебата. Бившият президент свидетелства тази седмица по делото си за гражданска машинация в Ню Йорк, едно от няколкото правни провокации, пред които е изправен.

Хейли и ДеСантис евентуално ще се преследват един различен на сцената. Хейли разгласява видео тази седмица, в което нападна ДеСантис поради върха му във фракинга и сондажите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР