По традиция стотици пловдивчани изкачиха Бунарджика, за да се поклонят

...
По традиция стотици пловдивчани изкачиха Бунарджика, за да се поклонят
Коментари Харесай

С поход на свободата, концерти и заря Пловдив отбелязва 3 март

По традиция стотици пловдивчани изкачиха Бунарджика, с цел да се поклонят пред славата на героите. Младите фамилии бяха пристигнали с децата си на празника. 

Тържественият ден стартира с камбанен звън от катедралния храм " Успение Богородично ", а митрополит Николай отслужи тържествена литургия, предава БНР.

Владиката сподели в словото си на 3 март: " Денят, в който българският народ чества своята независимост. В Освобождението на България от турско иго ние познахме божествена истина. Вярата победи робството. Не може да има човек, който да се е посветил на безконечната религия, който да не е повярвал в освобождението. Вечен и блажен да е споменът за героите на България! ".

Стотици пловдивчани се изкачиха на Бунарджика, където е първият монумент в България, издигнат за прослава на освободителите. 

Слово произнесе почетният жител на Пловдив инж. Любозар Фратев.

Той открои ролята на историческите значими дати и герои за Освобождението ни и подчертава, че ни е потребна през днешния ден воля и религия. 

Празничните прояви не престават с два безвъзмездни концерта в центъра на Пловдив, а тази вечер на пл. " Централен " ще има воински обред и празнична заря. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР