Автобусна катастрофа в планините на Андите в Северно Перу уби

...
Автобусна катастрофа в планините на Андите в Северно Перу уби
Коментари Харесай

Автобусна катастрофа в Перу уби 25, рани 13

Автобусна злополука в планините на Андите в Северно Перу умъртви 25 души и рани още 13, оповестиха локалните управляващи, оповестява Reuters.

Автобусът се е насочил към град Сорочуко в неделя вечерта, когато се е преобърнал и паднал по скат в река, сподели Олга Бобадила, недодялан прокурор за района Кахамарка, пред локалната радиостанция RPP.

„ Все още се събира информация, защото случаят е станал през нощта на много кръстосан път, неасфалтиран път, където рейсът е паднал в реката “, сподели Бобадила.

Местни медии оповестиха, че рейсът е пътувал от близкия град Селендин, който разгласи тридневен печал в изказване, споделено от локалното държавно управление.

Комисарят на Селендин Александър Уриарте сподели в изявление за телевизионната станция Canal N, че 25 души са били убити, а още 13, в това число водачът на рейса, са ранени.

Инцидентите са относително чести по несигурните пътища в Перу, като към две дузини души починаха при злополука през септември и минимум 24 починаха, когато рейс падна от канара през януари 2023 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР