По традиция по-голямата част от тенисистите предпочитат да си вземат

...
По традиция по-голямата част от тенисистите предпочитат да си вземат
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Зверев се приближава до топ 15; Вавринка със скок от над 20 позиции

По традиция по-голямата част от тенисистите избират да си вземат къса отмора след края на тревния сезон, заради което през последните две седмици видяхме малко от топ играчите в деяние. Така при днешното възобновяване на международната класация липсват промени в челото - Карлос Алкарас продължава да бъде отпред, компактно следван от Новак Джокович, като челната петица се добавя още от Даниил Медведев, Каспър Рууд и Стефанос Циципас.

Най-значителен скок в топ 20 бележи Александър Зверев, който в неделя завоюва своята първа купа от 2021 година насам, триумфирайки на родна земя в Хамбург. Това носи на германеца нови 455 точки в актива му и напредък от 3 места до №16 в подреждането. Неговият подгласник Ласло Джере също съумява да се изкачи съществено в класацията през днешния ден с цели 19 позиции до №38.

Един от най-прогресиращите играчи през актуалната седмица е Стан Вавринка, който загуби борбата за трофея в Умаг против Алексей Попирин. Въпреки това 38-годишният швейцарец през днешния ден отбелязва скок от 23 позиции, достигайки до №49 в света, като по този метод записва най-високото си класиране в ранглистата от октомври 2021-ва. От своя страна, първенецът Попирин може да се похвали с още по-голям напредък в класацията, защото скача с цели 33 места и от през днешния ден към този момент заема 57-ото място в света, което е и неговото рекордно достижение досега.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР