По традиция новата година започва с новогодишни обещания и амбициозни

...
По традиция новата година започва с новогодишни обещания и амбициозни
Коментари Харесай

Задава се месец с пик при разводите

По традиция новата година стартира с новогодишни обещания и амбициозни проекти за идващите 12 месеца. Пролетта пък всекидневно решаваме, че е време за диета и тренировки, с цел да сме във форма за лятото, когато пък е време за почивка.
 Храненето, спортуването и научно потвърдените новогодишни обещания
Истинските новогодишни обещания, от които се нуждаем

Какво да променим през 2022 година

Има ли сходна цикличност и във времето, когато хората вземат решение да се разведат? Оказва се, че да. Според на Вашингтонския университет пикът на разводите се случва два пъти в една календарна година - през март и през август.

Учените, отпред с професора по социология Джули Брайнс, дават и обяснението на това. Определено време от годината се счита за " свещено " и тогава да желаяме бракоразвод е съвсем като табу - става дума за коледните празници, както и за лятото, което съответствува с лятната почивка на децата.
 Снимка 589958

Брайнс добавя, че има и психически аспект: към коледните празници в действителност имаме вяра в чудеса и се надяваме нещата да се наредят, колкото и да сме разочаровани от случилото се през изтичащата година. " Нещо като цикли на оптимизъм ", добавя тя.

След края на коледните празници двойките, които са решили въпреки всичко да се разделят, стартират да се приготвят за това. Което изяснява първия пик през месец март. Вторият е през август, откакто още веднъж сме решили да си дадем късмет през лятото и да не скапваме ваканцията на децата си.
 Снимка 601790

Данните от проучването на Вашингтонския университет са от 2016 година, само че неотдавна проф. Брайнс обясни, че въпреки с началото на Covid-19 пандемията да е имало спад на разводите, през 2021 година те са се върнали към нормалния си брой, допълват. И нормалните пикове през март и август.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР