По традиция на Велики четвъртък Софийската филхармония представя едно от

...
По традиция на Велики четвъртък Софийската филхармония представя едно от
Коментари Харесай

"Реквием" от Верди звучи в зала "България" на Велики четвъртък 

По традиция на Велики четвъртък Софийската филхармония показва едно от най-въздействащите творби в света - " Реквием " от Верди. На 25 април в зала " България " публиката ще има опция да се наслаждения на интерпретацията на австрийския диригент Фридрих Пфайфер, чийто прочит на Вердиеви произведения му носи самопризнание на сцените в Европа, оповестиха от Софийската филхармония.
Солистите Евгения Ралчева - сопран, Виолета Радомирска - мецосопран, тенорът Михаил Михайлов и басът Ивайло Джуров са подбрани персонално от артистичния консултант на Софийската филхармония Йоан Холендер поради свежeстта в гласовете и прочувствените им осъществявания. Те застават до Националния филхармоничен хор, който провокира удивление измежду експертите при предходното показване на " Реквием " в зала " България ".
Иконичната творба на Верди надживява времето си поради гениалната музика и философските въпроси, които слага. Композиторът употребява трагичната активност, която познаваме от неговите опери, с цел да показа ужасяващия облик на Смъртта благодарение на страсти като боязън, яд, болежка и предпочитание за възмездие. Той ни води към истината, че няма различен източник на вяра от нас самите. И единствено осъзналите това излизат просветлени и облагородени.
Билети към момента са налични на касата на залата, eventim, epaygo и ticketsbg.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР