По традиция на 1-ви март кметът на община Стамболийски с

...
По традиция на 1-ви март кметът на община Стамболийски с
Коментари Харесай

Мартенички от Стамболийски – символичен подарък за децата от Украйна и Русия

По традиция на 1-ви март кметът на община Стамболийски с администрацията посрещат скъпи посетители. Това са деца от общината, които носят собственоръчно направени мартенички. И тази година не беше изключение.

" Нека да бъдем здрави, дано сме щастливи, дано сме засмени! Това е моето пожелания за Баба Марта към всички поданици на общината. С това благопожелание се обърнах и към децата, които пристигнаха през днешния ден в Общината ", сподели градоначалникът. Той посрещна възпитаници от СУ " Отец Паисий " – град Стамболийски.

" Благодаря им за мартеничките! На тях и на всички деца от общината желая да кажа: Вие сте едни дребни слънца, които греете и радвате сърцата и душите на вашите родители! ", сподели кметът и добави:

" Тази година обаче посрещаме Баба Марта в необикновена обстановка, по тази причина желая да кажа на всички наши деца, че такива хубави слънца като тях греят по цялата планета земя, греят и в Русия, и в Украйна, където сега е доста мъчно поради войната. Тези хубави мартенички, които ни сервираха децата от гимназията, както и всички мартенички, които ще си заменяем през днешния ден, дано бъдат един алегоричен подарък за децата в Украйна и Русия. При тях в този момент е тежко време, само че съм уверен, че скоро и там ще се приказва за една хубава думичка - МИР! Има и една приказка за вълкa и седемте козлета, която за децата от България е приказка, а за децата от Украйна и Русия за жалост е същинска история. Нека в никакъв случай това да не се случва в България и дано тази история с неприятния вълк да завърши по този начин, както приключва приказката. Бог да пази България! Бъдете здрави и щастливи! ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР