По-тежките случай се транспортират към болниците в София и Благоевград,

...
По-тежките случай се транспортират към болниците в София и Благоевград,
Коментари Харесай

В Дупница пренасочват тежките случаи на COVID-19 към други градове

По-тежките случай се транспортират към лечебните заведения в София и Благоевград, само че постоянно пациенти биват връщани и оттова, в случай че няма къде да се настанят.

Майката на Траянка Георгиева е преболедувала среднотежка форма на Коронавирус у дома, тъй като от болничното заведение в Дупница ѝ отказали да я одобряват.

" Не я одобриха в болница, само че се оправи у нас. Там споделяха, че няма места, доста ужасно беше, само че оправихме нещата Слава Богу ", разяснява Траянка Георгиева.

Медиците чакат изписването на излекуваните заболели от лечебните заведения, с цел да се освободят нови кревати, разясни доктор Надка Александрова.

Голямо е натоварването за Спешния център в града, където оказват първа помощ на всички неотложни случаи. Лекарите дават по-дълги наряди, когато някои от сътрудниците им излизат в болничен.

" Сега се връщам от хора с инфаркти, с инсулти, които чакат своя ред също за банкет в лечебните заведения и това затруднява работата, защото освен Коронавирус заболели имаме, ние обслужваме всевъзможни от 0 до 100 години. Най-малкият ни пациент с Коронавирус е за жалост двумесечно бебе ", съобщи доктор Надка Александрова.

От помощ на здравните заведения е триажният кабинет, в който хората със подозрения за ковид се тестват, поради неналичието на лекари. През почивните дни в него обаче работят единствено медицински сестри, които вършат проучванията. Към Коронавирус зоната, пък се насочват по-леките
случаи.

" Аз още преди две седмици приканих лекари, да дават наряди в триажния кабинет, единствено за събота и неделя, точно тъй като един човек като разбере, че е инфектиран, той най-малкото търси лекарска помощ, с цел да бъде прегледан, да бъде открито каква е степента на болестта, какво лекуване. За страдание не се отзоваха лекарите ", съобщи инж. Костадин Костадинов-председател на Общински съвет Дупница.

Според хората в града до тежката обстановка се е стигнало, тъй като противоепидемичните ограничения са закъснели и не се съблюдават.

" От една страна ние си го предизвикваме това нещо, тъй като когато се постановат ограничения, ние не ги изпълняваме, въпреки това, когато за несъмнено време се затвори, хората са затворени и като се провиснал ограниченията, всички са на едно място ", разясняват жителите на град Дупница.

От Общината обясниха, че към този момент са уведомили здравното министерство за казуса на лечебните заведения в града.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР