По тази алея е тичала Виктория, когато е била пресрещната

...
По тази алея е тичала Виктория, когато е била пресрещната
Коментари Харесай

Защо полицията обяви убийството на Виктория Маринова за разкрито

По тази алея е тичала Виктория, когато е била пресрещната от хипотетичния причинител на закононарушението.

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Предполагаемият палач на Виктория Маринова е арестуван в Германия

Бойко Борисов се възмути от прибързаните реакции в Брюксел и очернянето на България
10 окт 2018
Има арестуван по отношение на убийството на Виктория Маринова
9 окт 2018 Според данните на последното изследване на " Алфа рисърч " българската полиция се употребява с към 20% от публичното доверие. Това е близо два пъти повече от доверието в основния прокурор, само че явно е незадоволително за това работата на Министерство на вътрешните работи да не се приема скептично. Дори когато е добре свършена. Случаят с бруталното ликвидиране на Виктория Маринова в Русе го потвърждава.

Ден откакто закононарушението беше оповестено за разкрито от премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и основния прокурор Сотир Цацаров, в обществените мрежи и жълти уеб сайтове се появиха тайни теории, които подлагаха под подозрение изказванията на полицията.

Източници на " Капитал " директно осведомени с следствието помогнаха да сглобим пъзела от доказателства, от които излиза наяве, че точно арестуваният в Германия 20 годишен Северин Красимиров е най-вероятният причинител на действието.

Какво се случва във съдбовния съботен ден

Сутринта в събота Виктория Маринова е пила кафе със свои сътрудници в бар Какао, който е началото на Младежкия парк в Русе. По техните показания към 10:30 тя си потегля, с цел да бяга. Паркира колата на бул. " Фердинанд " сред Халите и хотел " Рига " и се насочва към крайречната алея. Разстоянието от там до края на покритата с бетон алея е към 5 км. Камера до железопътен прелез запечатва бягащото момиче и Северин, който я следи с бърза крачка.
Полицията допуска, че тя е стигнала до края на алеята и е била пресрещната от момчето на равнището на тенис кортовете, където е била нападната. Следите и контузиите по нея карат полицията да допусна, че тя е била ударена с един удар в носа и по този метод е била омаломощена. За това свидетелстват дребното следи от кръв и слушалките ѝ, които са останали на алеята. След това тя е била завлечена в храстите изнасилена и убита. Това се случва някъде сред 11:00 и 11:45, когато телефонът на момичето е изключен.

Впоследствие Северин си потегля от мястото на престъплението, като най-вероятно взима само телефона на жертвата и се насочва към дома си в кв. Тракция. В махалата споделя за осъщественото от него с вуйна си и приятелката му.

На идващия ден - неделя, той отпътува с негов другар и автомобила му към Германия. Двамата напущат България през " Дунав мост " към 14:00 и стигат в град Щаде, близо Хамбург, където живее неговата майка. Във вторник следобяд българските управляващи подават местонахождението му и късно вечерта той е арестуван.

Какви са главните доказателства

При огледът на мястото на престъплението от тялото на жертвата е конфискуван биологичен материал на различен човек, от който още в неделя е изолиран ДНК профил на хипотетичния причинител.

Видео камери фрагментирано наблюдават придвижването на жертвата и причинителя. Масовите разпити на очевидци са отвели полицията до Северин, като за осъщественото от него се е разчуло в махалата.

В понеделник полицията изземва от вкъщи на вуйна му слип и панталон. По тях са открити следи от кръв, която съответствува с тази на Виктория. Но освен. От конфискуваните от вкъщи на нападателя облекла специалистите съумяват да извлекат ДНК профила на Северин, който по това време е към този момент в Германия. ДНК остава по облеклата изключително в зоните на търкане (от вътрешната страна на крачолите например).

Една скоба - Казусът е еднакъв с убийството на българския студент в Париж Мартин Борилски, погубен през юли 2000 година в дома му във френската столица. При огледа на местопроизшествието френската полиция беше намерила в жилището на жертвата изоставени дънки, по които имаше кръв на жертвата. От тях е изолирала ДНК на индивида, който ги е носил. Негово ДНК беше намерено и по тялото на Борилски.

От откритите облекла и следите по тях сигурно стават ясни две условия — Северин е оставил следи по Виктория и тя - върху облеклата му.

Тези доказателства са извънредно сложни за манипулиране, а хипотезата за това граничи с конспирацията. За задачата би трябвало да приемем, че още в събота полицията е разполагала с друг биологичен материал от обвинения, който скрито е нанесла по тялото при отркиването му, а по-късно да е изцапала облеклата на обвинения с кръв, взета от жертвата. В тази интрига, несъмнено, би трябвало да вземат участие над 100 оперативни служащия, проверяващи служители на реда и специалисти.

Ако Северин беше арестуван в България той можеше да твърди, че биологичния му материал е взет от служителите на реда след ареста му. По времето, когато са били подготвени ДНК експертизите той към този момент не е бил в страната. Точния час и дата на напускането му на страната през Дунав мост е закрепено с камери и в системата на " Гранична полиция ".

Открити ли са движимости на Виктория в дома на хипотетичния причинител?

Не. Липсващите от нея движимости са ключове от автомобил (открити след това в региона на нападението) и мобилен телефон, за който се допуска, че също е пренебрегнат там или в някоя кофа за отпадък.

Какъв е претекстът на нападението?

Основната версия е нахлуване за обезчестяване.

Разбира се, крайната дума за виновността на обвинявания в убийството на Виктория Маринова ще има има съда, а дотогава Северин е почтен. Презумпцията за невиновност, несъмнено, не допуска лансирането на граничещи с конспирацията доктрина.

И на последно място - разкриването на такова ликвидиране (на обществено място, без директни свидетели) за толкоз къс интервал от време е професионален триумф за полицията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР