По-строгите стандарти за намаляване на вредните емисии при автомобилите -

...
По-строгите стандарти за намаляване на вредните емисии при автомобилите -
Коментари Харесай

Разходите за Евро 7 - до 10 пъти по-високи от прогнозата на Брюксел

По-строгите стандарти за понижаване на нездравословните излъчвания при колите - ЕВРО 7, ще доведат до директни нараствания на разноските, които ще бъдат от 4 до 10 пъти по-високи от тези в оценката на Европейската комисия (ЕК). Това излиза наяве от на Frontier Economics, оповестен на уеб страницата на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) и представен от международните организации.

Планът на Брюксел ще усили индустриалните разноски за стандартни леки коли, микробуси, камиони и рейсове. Според разбора на   Frontier Economics, растежът при разноските за създаване на автомобил или микробус ще е към €2 000. Увеличението при дизеловите камиони и рейсове може да доближи близо €12 000. Тези стойности са сред 4 и 10 пъти по-високи от оценката на Европейска комисия по отношение на въздействието на ЕВРО 7 - €180-€450 за колите и микробусите и €2800 при камионите и рейсовете, акцентират от АСЕА.

Оценките от последния разбор включват единствено директните индустриални разноски, които са свързани най-вече с съоръжение и вложения. Важно е да се означи, че тези спомагателни разноски не подхождат на покупните цени - вместо това те покачват още повече цените за крайните консуматори. Тоест, ценовите нараствания евентуално ще бъдат още по-големи от показаните в отчета стойности.
 Заради незаконна търговия с коли
Заради незаконна търговия с коли " втора употреба ": Турция вкара нови правила за влизане в страната с български коли

При влизане в страната транспортното средство се записва на лидера и единствено той може да го ръководи

" Европейската автомобилна промишленост се ангажира с в допълнение понижаване на излъчванията в интерес на климата, околната среда и здравето. Предложението за ЕВРО 7 обаче очевидно не е верният метод , защото би имало извънредно ниско влияние върху околната среда на извънредно висока цена ", коментира Сигрид де Врис - общоприет шеф на ACEA.

В допълнение към директните разноски, предлагането за ЕВРО 7 ще докара до непреки разноски, като да вземем за пример по-висок разход на гориво. През целия експлоатационен живот на транспортното средство това може да усили разноските за гориво с 3,5%, което възлиза на спомагателни €20 000 за камиони и €650 за леки коли и микробуси.

Всички тези разноски биха добавили спомагателна тежест към общите разноски за владение на нов автомобил, притискайки в допълнение финансите на потребителите и бизнеса, считат от Европейската асоциация на автомобилните производители.

Още при започване на тази година продажбите на коли в Европейския съюз набъбнаха с 11,3% на годишна база, оповестиха през януари от ACEA. През декември европейският пазар на нови коли се е нараснал с 12,8%, а общо за цялата 2022 година се е свил с 4,6%.
 Еврокомисията с проект по какъв начин да избави обичайните коли
Еврокомисията с проект по какъв начин да избави обичайните коли

Те към този момент ще употребяват само въглеродно неутрални горива
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР