По-строги мерки влизат в сила в областите Пловдив и Благоевград.

...
По-строги мерки влизат в сила в областите Пловдив и Благоевград.
Коментари Харесай

По-строги мерки влизат в сила в областите Пловдив и Благоевград

По-строги ограничения влизат в действие в областите Пловдив и Благоевград. Оперативният щаб в Пловдив одобри нови ограничавания.

Заведенията и обектите на закрито ще работят с потенциал до 50% и при условие за зелен документ.

В огромните търговски обекти няма да се позволяват лица под 18 години без компаньон. Работното време на игрални зали, заведения за хранене, питейни заведения и нощни заведения ще е до 22 часа.

Областният щаб изиска ограничаването да е след 23 часа, само че предлагането беше отхвърлено от основния държавен здравен контрольор.

Подобни са и разпоредбите в област Благоевград .

Заради високата заболеваемост Областният спешен щаб краткотрайно лимитира екскурзиите, груповите занятия в центровете и школите.

За две седмици се не разрешават съборите и концертите, а спортните надпревари ще са без аудитория и със наложителен зелен документ за участниците.

Заведенията в Благоевградска област остават отворени без ограничавания в работното време, само че ще работят при понижен на половина потенциал.

Ограничения има и за пенсионерските клубове, които ще останат затворени през идващите две седмици. Непълнолетните не могат да посещават кина, театри и други публични места без компаньон след 20 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР