По стара българска традиция – с питка и мед, вчера

...
По стара българска традиция – с питка и мед, вчера
Коментари Харесай

Във Велинград посрещнаха гости от Якутия

По остаряла българска традиция – с питка и мед, през вчерашния ден кметът на община Велинград посрещна посетители от Република Саха /Якутия/. Това е второ посещаване в границите на тази година.
На 1-ви март 2018 година доктор Коев имаше работна среща с Владимир Федоров – Народен народен представител в Парламента на Република Саха, а през днешния ден одобри господин Александър Павлов, притежател на най-голямата фабрика за произвеждане на бижута в Република Саха и господин Игор Беневаленский – ръководещ сътрудник в капиталовия фонд „ Атлант “.
И двете срещи бяха инициирани от господин Вячеслав Думенко, представляващ съдружие „ Славанская Артель “. На срещата участваха още: инж. Али Мареков, ръководител на Общински съвет Велинград, господин Исмаил Моллов, зам.-кметът на община Велинград и господин Асен Иванов, притежател на единственото хмелово стопанство в България.
„ Радвам се, че ползата към Велинград от такава богата страна, като вашата е огромен. “, сподели доктор Коев и добави: „ След диалозите от първата ни среща е време да пристъпим към съответни дейности. “
Обсъдени бяха опциите за бъдещо съдействие в региона на туризма, опазването на здравето, културата и спорта, както и побратимяването на Велинград с втория по величина град в страната – Нерюнгри.
През март 2019 година в Якутск ще се състои ревю на представителите на дребния и междинен бизнес от България, а през април в София ще гостуват компании от Република Саха, която е осмата по величина страна в света, разпростряла се на 3 милиона кв.км. Недрата на Якутия са доста богати на разнообразни потребни изкопаеми – диаманти в Средносибирското плато, злато, въглища, природен газ, черни, цветни и редки метали, калай. Там се намира и най-голямата диамантена мина в света. 26% от елмазите на Земята се добиват в Република Саха.
По време на срещата бе препоръчано да се изготви контракт за съдействие и побратимяване и бяха разисквани опциите за лекуване и рехабилитация на деца и възрастни в СПА столицата на Балканите.
В рамките на идващите три дни в София доктор Коев ще организира още една среща, където ще има представители на туроператорски компании от Република Саха, като бе отправена покана да вземат участие и представители на „ Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР