По случай празника на българската азбука, просвета и култура президентът

...
По случай празника на българската азбука, просвета и култура президентът
Коментари Харесай

Президентът Радев дава традиционен прием по случай 24 май

По случай празника на българската писменост, култура и просвета президентът Румен Радев и брачната половинка му дават обичайния банкет в Националния исторически музей. На него участват представители на служебната и на правосъдната власт - измежду които основният прокурор Иван Гешев, депутати актьори, музиканти, учители и културни дейци, оповестява Нова тв.

„ Има един ден в годината, в който България е такава, каквато всички ние желаеме да я забележим - единна, усмихната, одухотворена, уверена в себе си. Има един празник, за който не спорим ”, сподели президентът в Националния исторически музей.

Приемът тази година съответства и с конституционната процедура за връчване на мандати, в която се намираме сега. Все още няма изясненост по кое време президентът ще връчи втората директория на ПП-ДБ, само че е допустимо това да стане и до края на тази седмица.

Ако мандатът бъде сполучлив, това значи, че напълно скоро страната може да има ново държавно управление, а с това да бъде преустановен и мандатът на служебния кабинет. Днес министър председателят Гълъб Донев призна, че той и министрите му са подготвени да се сбогуват с Министерския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР