По случай Деня на независимостта на Украйна авторитетното издание The

...
По случай Деня на независимостта на Украйна авторитетното издание The
Коментари Харесай

WP: На 24 февруари от Кремъл звъннали в офиса на Зеленски с искане за капитулация – дали им нецензурен отговор

По случай Деня на независимостта на Украйна авторитетното издание The Washington Post разгласява просторен материал за защитата на столицата Коев при започване на съветската инвазия.

В обявата се споделя, че в първия ден на пълномащабните бойни дейности 24 февруари от Кремъл се позвънили в офиса на украинския президент Володимир Зеленски. Обадил се Дмитрий Козак - непосредствен съмишленик на Путин, който е роден в Украйна, само че в продължение на две десетилетия заема основни постове в Кремъл и извършва изключително значими за съветския деспот задания. Той декларирал, че е време украинците да се предадат, в отговор на което шефът на президентския офис в Киев Андрий Ермак дал отговор с нецензурна фраза и затворил телефона  

В публикацията се загатват и диалози сред министъра на защитата на Украйна Олексий Резников и беларуския му сътрудник Виктор Хренин – директно преди нахлуването и няколко дни-по-късно.  На 22 февруари Хренин, давайки „ офицерска дума ", уверявал, че няма да има нахлуване от територията на Беларус. При идващия диалог – на 26 февруари, белоруският министър позвънил на Резников, с цел да му съобщи с " трептящ глас " от съветския министър на защитата Шойгу, че " в случай че  Украйна подпише акт за капитулация, нахлуването ще бъде прекъснато ". Резников дал отговор: " Готов съм да приема капитулацията на Русия. "

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР