„По случай 8-ми декември събрахме представители на най-големите младежки организации,

...
„По случай 8-ми декември събрахме представители на най-големите младежки организации,
Коментари Харесай

БСП представи идеята си за културен чек

„ По случай 8-ми декември събрахме представители на най-големите юношески организации, доста младежи и студенти. Представихме концепцията за „ културен чек “, която към този момент е осъществена в няколко страни в Европа, измежду които Италия и Малта “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Комисията по взаимоотношение с неправителствените организации и жалбите на жителите Антон Кутев пред публицисти в Народното събрание.

Той изясни, че всеки младеж, който е навършил 18 години, получава от страната чек от 200 лева, който може да употребява единствено за просвета. „ Този чек може да бъде употребен във всички културни институти, които са утвърдени от Министерството на културата. Механизмът е през интернет платформа, която да подсигурява, че парите могат да отидат единствено за просвета “, акцентира Кутев.
Народният представител добави, че по време на срещата с младежите са разисквани опциите, които законопроектът дава и какви промени желаят да бъдат направени.

„ Те направиха оферти, които ще включим сред първо и второ четене на законопроекта. Благодаря, че на студентския празник, толкоз младежи обърнаха внимание на нашата самодейност “, сподели още Антон Кутев.
На срещата участва Яна Вангелова, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки, която даде своя чек за музикални събития, българския фолклор и обичаи. Илина Мутафчиева, ръководител на Националния юношески конгрес съобщи, че ще гласоподава за българското кино и спектакъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР