По случай 8 март, Съветът на Европейския съюз, под председателството

...
По случай 8 март, Съветът на Европейския съюз, под председателството
Коментари Харесай

Обявиха режисьорката Диана Добрева за вдъхновяващата личност на България

По случай 8 март, Съветът на Европейския съюз, под председателството на Франция, избра по една вдъхновяваща персона от всяка страна на Европа

За България те избраха режисьора Диана Добрева, оповестяват от Народния спектакъл.

Посланията на 27-те дами са сплотиха в документален филм, съобщи Българска телеграфна агенция.

Диана Добрева е родена през 1971 година в фамилията на актьорите Стойно Добрев и Елизабет Карагеориева. Завършва театралния лицей "Любен Гройс ", а по-късно и магистратура по френска лингвистика в Софийския университет. По-късно приключва и история на изкуството в Сорбоната. Между 2000 и 2006 година е актриса в "Сфумато ".

През 2006 година слага в "Сфумато " спектакъла "Медея ", за който получава премия "Аскеер " за режисьорски дебют и номинация за "Икар ".

"Къщата на гнева " в спектакъл "Възраждане " (2014) е номиниран в 4 категории "Аскеер ", само че печели за най-хубаво зрелище. През 2016 година слага "Саломе " в Театъра на българската войска, където с изключение на режисьор е и в основната роля. През 2017 година слага "Калигула " на сцената на Народния спектакъл. На най-голямата ни сцена сега се играят три нейни представления - "Бащата ", "Синът " и "Народът на Вазов ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР