По случай 11 май - Ден на Светите равноапостоли и

...
По случай 11 май - Ден на Светите равноапостоли и
Коментари Харесай

Среща на словото и историята днес в Сливен 

По случай 11 май - Ден на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, Община Сливен и Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и вероизповедания към Общински съвет, провеждат през днешния ден, от 11.00 ч. среща на словото и историята в Сливен.

Този ден се утвърждава през Възраждането като значим ден от празничната система на българите – Ден за респект на светите братя Кирил и Методий - основатели и разпространители на първата ни писменост - глаголицата.

Тема на срещата е „ Да помним, с цел да бъдем! Взаимното учебно заведение в храм „ Света София - начало на светското обучение в Сливен “.Тя ще се организира в зала " Май ".

В програмата са включени презентации на клубове към ППМГ „ Добри Чинтулов “ и ПХГ „ Дамян Дамянов “, сказка от специалисти към Регионалния исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “, показване стенография на глаголица и полемика на тематика „ Взаимното учебно заведение - музей на образованието в Сливен “.

Поканени за присъединяване в срещата на словото и историята са представители на Регионално ръководство на образованието в Сливен, клубове „ Памет “ и „ Млади възрожденци “, настоятелството на храм „ Света София “ и Сливенска митрополия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР