По слънчевите хълмове край Сан Франциско процъфтяват български плантации за

...
По слънчевите хълмове край Сан Франциско процъфтяват български плантации за
Коментари Харесай

Сърби заработват по $ 6000 на месец в BG плантации в “рая на канабиса”

По слънчевите хълмове край Сан Франциско процъфтяват български плантации за развъждане на марихуана. Нашенци разделят парцелите сред свои родственици, а за служащи наемат хора от Балканите - били по-находчиви. Собствениците на плантациите в региона, фамозен на Балканите като “рая на канабиса ”, обаче рядко наемат българи, тъй като не ги считат за задоволително сигурни. Предпочитани са сърби, черногорци и македонци, които постоянно печелят по Щатски долар 5000-6000 на месец, споделя “БГ войс ”.

Освен легалната работа обаче постоянно се случва българите да предложат на служащите си и противозаконни действия за четири пъти по-високо възнаграждение, споделя източник, който живее в Съединени американски щати от 15 години.

Младите сърби отиват в Съединени американски щати, с цел да изживеят “американската фантазия ”. Започват добре платена работа в легалните плантации за марихуана, само че доста скоро пристъпват крачка напред - в желанието за бърза облага стартират престъпна кариера с разпространяването на опиати.

Първата крачка към пропастта е превозът на огромно количество марихуана в други американски щати, където тя не е легализирана. За Щатски долар 15 - 20 хиляди на месец сърбите се съгласяват, като се нуждаят единствено от шофьорска брошура. Така постоянно се случва да нямат място за престояване повече от година, тъй като непрекъснато се движат по пътищата от Лос Анджелис до Ню Йорк. Същият източник на уеб страницата “БГ войс ” твърди, че хората, транспортиращи марихуаната, от време на време придвижват и кокаин в огромни черни торби. Тези плантации работят като затворени комуни, откъдето на служащите е неразрешено да излизат.

Жени от Русия и Беларус кълцат марихуана в кухнята, а мъже от Сърбия и Македония работят на полето. Само на един човек е позволено да върви до Сан Франциско, с цел да купува храна за всички служащи, споделя източникът. Младежите, работещи в плантациите, постоянно са немарливи към здравето си и прекарват месеци в полето без маски на лицата си и без да знаят, че растенията се пръскат с пестициди и хербициди.

Не! Не се позволява развъждането на канабис, а на промишлен коноп за влакно и фуражи. Това бе категорично очебийно от Министерството на земеделието, храните и горите по отношение на погрешни и неточни изказвания от медии и осведомителни уеб сайтове, че план на разпоредба от 2017 година узаконява развъждането на канабис у нас.

Позволението важи само за канабис, отглеждан за обособяване на влакно, семена за фураж и храна, както и семена за посев. “Става въпрос за контролиране на развъждането на промишлен коноп (...) със наличие под 0,2 тегловни % на тетрахидроканабинол (ТХК), в листната маса, цветните и плодните връхчета ”, гласи уточнението на министерството.

Тук е и основният миг - под 0,2% от дейната упояваща съставна част тетрахидроканабинол (ТХК). която въздейства на организма при приложимост на някои растения от фамилията.

Индустриалният коноп неопределено е приравняван в публичните показа с марихуаната за пушене. При нея психоактивният резултат се дължи на тетрахидроканабинола. Психотропното вещество в цветовете и листата на този тип растение е от 5 до 20%.

При индустриалния коноп въпросното вещество ТХК е под 0,2% и резултатът на напушване на процедура е неосъществим. При него обаче има високо наличието на канабидиол - КБД. Непсихотропното КБД, сходно на ТХК, също се намира в цветната и листната маса. Именно КБД е главното, с което конопът в последно време притегля производителите.

Това е новото злато, търсено в хранителната, козметичната и фармацевтичната промишленост. Медицината изследва дали той може да подкрепя терапиите при лекуване на рак, епилепсия, диабет, множествена склероза, кожни проблеми и така нататък

България обаче остава една от най-назадничавите европейски страни във връзка с конопа. За предходната година дадените позволения за развъждането на промишлен коноп от Министерството на земеделието и храните бяха единствено 9, а засетите площи - едвам 957 декара. За съпоставяне, площите, засети с артишок 2015 година, са 4400 декара.

По думите на редица представители на сектора повода е, че България е единствената страна в Европейски Съюз, в която листата и цветовете на конопа, където е КБД, остават дамгосани.

Това бе написано в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите (ЗКВНВП) напролет на 2016 година Преди измененията земеделците можеха да сеят коноп, само че не беше доста ясно дефинирано при какви условия той може да се преработва.

Законът криминализира листата и цветната маса, в която се съдържа КБД. “Отделянето на връхната част, листата, тяхното владеене и търговия попада в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите ”, изясняват от министерството на земеделието. Следователно може да отглеждаш коноп, само че в случай че му откъснеш цвета и листата - ставаш нарушител.

Отглеждането на растението се прави единствено след издадено позволение от министъра на земеделието и храните. За приемане на такова мераклиите са изправени пред тромава процедура, включваща събиране и даване на 9 документа (част от тях удостоверение за разбор на наличие на ТХК, регистрационна карта на аграрни собственик и регистрация като семепроизводител) до 10 януари и очакване на позволение в период от 1 месец. Три месеца по-късно производителите са задължени да показват и информация за фактически осъществена сеитба по сортове. На идната година всичко се повтаря. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР