По-сладък от парфюм от рози е добрият, благотворителният, неегоистичният характер,

...
По-сладък от парфюм от рози е добрият, благотворителният, неегоистичният характер,
Коментари Харесай

За по-щастлив живот: Заменете гнева с любов!

По-сладък от парфюм от рози е положителният, благотворителният, неегоистичният темперамент, подготвен да помогне на другите с всички сили.

В Ню Йорк един мъж вижда малко момиче, което носи сакато момченце през улицата и му предлага помощта си да го придвижи. „ О, не “ — отвръща момичето — „ той не е тежък, той ми е брат “.

О, каква могъща е силата на любовта, по какъв начин всички тежести олекват от нея и изглаждат всички неравни пътища! Какво щеше да се случи с човечеството, в случай че не беше любовта, която прави сладостен и най-тежкия труд и даже трансформира в наслада саможертвата? Това е най-голямата мощ във Вселената. Без нейната трансформираща мощ ние към момента бихме били едни примитивни варвари.

Вие, които от години се тормозите и се разкъсвате на части от гневни настроения, безпокойствие и страхове,… за какво не загърбите всичко това и се опитате да тръгнете по пътя на любовта?…  Опитайте при всяка злочестина, при всяко пострадване и тъга.

Опитайте и вие, чийто фамилен живот е бил едно горчиво разочарование; вие, мъже и дами, които сте се карали и не сте знаели какво е това успокоение и уют, пробвайте посредством любовта. Това ще заглади всичките ви бръчки, ще вкара нов дух във вашия дом, който в никакъв случай преди този момент не е влизал, ще вкара нов искра в очите ви, нова вяра в сърцата и нова наслада в живота ви.

Вие, майки, които сте се изхабили и прибързано сте остарели от това да възпитавате децата си, като им се карате, натяквате, като ги наказвате – за какво, вместо това, не опитате с обич? Можете да обичате своите девойки и момчета и с това да постигнете доста повече смирение и почитание и по-добри резултати за тях и за себе си; да се обърнете към техните най-хубави и почтени инстинкти, вместо към неприятните им такива, и вие бъдете сюрпризирани какъв брой бързо и с каква подготвеност те ще отговорят на вашия апел.

Има нещо в човешката природа, която се съпротивлява на това, да бъде принуждавана и насилвана. Ако в предишното сте се опитвали да насилвате вашите момчета и девойки, в този момент се откажете от това и пробвайте по нов метод — този на любовта. Тогава вижте дали това няма да направи чудеса за вашия дом.

Опитайте, вие – постоянно мрънкаща и натякваща стопанка.

Вместо непрестанно да се карате, да натяквате на фамилията си от заран до вечер, сипейки обвинявания, недоволства и укори, пробвайте с любов… Ако от служителките в химическото почистване сте получили некачествено изпрана дреха или не си е свършила работата по този начин добре, както преди, не й се карайте по жесток метод. Грубото отношение ще я накара да бъде тъжна и нещастна, до момента в който при положителни думи ще видите, че е доста по-възприемчива и доброжелателна.

Дарявайте благосклонност и доброжелателност вместо да се карате и да натяквате, вие ще извършите гражданска война във вашето домакинство. Ще се радвате да видите по какъв начин любовта ще промени атмосферата в фамилията, по какъв начин връзките на взаимопомощ ще дойдат на мястото на антагонистичните такива. Похвалите, великодушни и от цялото сърце, няма да наранят никого, а таман назад — ще подействат като смазочно масло върху остаряла скърцаща машина, а това по вълшебен метод ще се отрази и на вас.

Вие, мъже, които сте подменяли пари и разкош против обич, които сте мислили, че в случай че една жена има първокласна къща, красиви облекла и всичките й сметки са платени, тя би трябвало да е удовлетворена и щастлива; вие, които по този начин неуместно сте изгубили задачата в тази замяна, ще бъдете сюрпризирани да видите какъв брой по-щастливи бихте могли да извършите брачната половинка си, като й дарявате великодушна и неегоистична обич. Много малко пари и един непретенциозен дом, цялостен с обич, биха създали една жена доста по-щастлива, в сравнение с милиони и един дворец, цялостен с равнодушие!

Това, което давате, е това, което получавате в подмяна и колкото по-щедро раздавате обич, внимание и угодливост, толкоз по-щедро потокът ще ги връща назад при вас. Най-красивото нещо на земята, това, за което всеки човек най-вече копнее, е любовта.

Мисленето на спечелилия – Орисън Сует Марден

Инфо: http://mostzaknigi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР