По скайп от предварителния арест в бургаския затвор Деян Дичев-Готвача

...
По скайп от предварителния арест в бургаския затвор Деян Дичев-Готвача
Коментари Харесай

Деян Готвача, рязал тялото на Юмер, може да се размине със затвора

По скайп от предварителния арест в бургаския затвор Деян Дичев-Готвача е отрекъл пред районния съд да е разфасовал тялото на убития Юмер Мехмед, за чиято екзекуция е упрекнат 55-годишният предприемач Станимир Рагевски.
Във видеовръзка Дичев е изискал по-лека мярка за неотклонение, с цел да се грижи за щерка си.
Той бе разпитан през вчерашния ден по скайп поради Коронавирус ограниченията, а публицисти не бяха позволени в залата с претекста, че тя е прекомерно тясна. Неясен остана обаче въпросът за какво делото не бе гледано в друга, по-просторна зала.
Адвокатът на Дичев Борислав Янков изиска домакински арест, само че съдът остави Дичев зад решетките.
На въпрос има ли доказателства, че Деян Дичев е разчленил тялото на Юмер Мехмед, районният прокурор на Бургас Иван Кирков, който даде изказване след съвещанието.
“Доколкото наблюдаващият прокурор е подписал такова обвиняване, явно са налице тези основания”, сподели Кирков.
“За страдание, не съществува в закона подобен текст, в тази връзка ни е изпратено делото по подготвеност - за персонално укривателство. Няма доказателства, че преди убийството Дичев е поел ангажимент да даде помощ след осъществяване на действието, което би могло да го уличи в съучастие”, разяснява той.
Така помагачът на обвинявания в двойно ликвидиране Рагевски може да получи най-много 5 година затвор, само че може да се отърве и с пробация, разясняват адвокати.
“Има данни, че в интервала от 4 август до 11 август Дичев дружно със Станимир Рагевски са положили в бидони тленните остатъци от разчлененото тяло на Юмер Мехмед. Пренесли са ги до тресавище край Долно Езерово, като са ги скрили във висока папратова растителност”, сподели Кирков.
Районният прокурор на Бургас съобщи, че обвиняването упорства за непрекъснат арест, защото има заплаха Дичев да се укрие или да повлияе на очевидец, в случай че бъде пуснат. Кирков напомни, че обвиненият е осъждан 5 пъти и също така е скрил револвера, с който на 4 август е бил убит Юмер. Оръжието беше намерено в постройката на Военния клуб в Бургас, където Дичев стопанисва заведение. В последна сметка съдът го остави в ареста.
Прокурор Кирков не сподели дали по оръжието е открита ДНК на обвинения, като загатна, че експертизата към момента не е подготвена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР