По-скъпа ще е тази година трапезата на българина за Бъдни

...
По-скъпа ще е тази година трапезата на българина за Бъдни
Коментари Харесай

Трапезата на българина за Бъдни вечер е три пъти по-скъпа тази година

По-скъпа ще е тази година трапезата на българина за Бъдни вечер. Въпреки че се подготвят постни ястия, цените на главните артикули са скочили три пъти спрямо предходната година.

Традицията повелява трапезата на Бъдни вечер да бъде богата, с цел да бъде и идната година плодородна. На масата се поставят 7 ястия, най-вече храни, които набъбват, с цел да се усилва и набъбва и шансът на стопаните.

Тази година обаче, вечерята в доста русенски фамилии ще е по-скромна. Пазаруването в навечерието на празниците е по-слабо. Според търговците от по-малките питателните магазини, хората избират да пазарят в огромните вериги поради промоциите.

Едно от дребното места, където в Русе могат да се намерят по-евтини артикули за Бъдни вечер, е общинският пазар, предава Българска национална телевизия. Половин кг фасул коства 2, 40 лв., а леща – 2 лв.. 70 г домашни сушени чушки излизат 4 лева

На пазара могат да се намерят на преференциални цени и сушени плодове, които с изключение на за трапезата, са обичайната декорация за сурвачниците.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР