По сегашните разпоредби задължението за носене на маска в самолет

...
По сегашните разпоредби задължението за носене на маска в самолет
Коментари Харесай

Отмениха носенето на маски в самолетите в Германия

По сегашните разпореждания задължението за носене на маска в аероплан е в действие до 23 септември

Изискването за носене на защитна маска FFP2 в самолетите, което в началото беше включено в наредба, отнасяща се за цяла Германия, ще бъде анулирано, съобщи ДПА, представена от БТА.

Същевременно законът към този момент ще изисква маски FFP2 да са наложителни освен във влакове, които пътуват по дълги направления, а също и в лечебни заведения, старешки домове и в лекарски кабинети.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах сподели през вчерашния ден за ДПА, че „ имунизациите и маските остават най-хубавата отбрана против предстоящата вълна от Омикрон. Затова използваме и двете “.

Докато пандемичната обстановка го разрешава, маски няма да се изискват в самолетите. Но маските си остават целесъобразни и там. „ Не става въпрос за разпореждания, а за здрав разсъдък “, сподели министърът.

По сегашните разпореждания задължението за носене на маска в аероплан е в действие до 23 септември. Авиационната промишленост стачкува против наложителните маски в самолети, изтъквайки, че те към този момент не се изискват в други сфери на всекидневния живот, както и в други страни.

Очаква се в четвъртък Бундестагът да утвърди коронавирусните условия, които ще се в действие през есента.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР