По същия начин стои въпроса и с осигурителните вноски за

По същия начин стои въпроса и с осигурителните вноски за ...

Горанов: ДДС не е данък на бизнеса, отлага се само корпоративен данък.


По същия начин стои въпроса и с осигурителните вноски за вече положен труд, по същия начин стои въпросът и за Данъците на физическите лица, които са получили като доход в своя джоб

„Със законодателно решение на парламента отложихме декрарирането и заплащането на корпоративен данък, така министър Владислав Горанов отговори на въпроса за кои точно данъци става дума отлагането на доплащането до 30 юни, по време на брифинг за оповестяване на икономическите мерки на правителството по време на кризата с коронавируса

Дадохме възможност с извънредния закон да се правят авансови вноски по Закона за корпоративно и подоходно облагане, в размер, в който бизнесът прецени, с възможност до нула. Т. е., отлагането е плащането на корпоративни данъци.

ДДС не е данък на бизнеса. Няма да ме разберете какво ще кажа, но ДДС е краен прехвърляем косвен данък. В този смисъл, всеки бизнес, който претендира да не плаща ДДС или да отлага плащането на ДДС, претендира да се кредитира от пенсиите на българските пенсионери.

„Освен това ние отложихме с 6 месеца документите за самоличност, издаването, скъпо струващите лекарства, една година, ТЕЛК-овете така да стоят, докато мине кризата, талони на автомобили, газовите уредби", допълни премиерът Бойко Борисов.

Източник: cross.bg