По-реалистично е построяването на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", отколкото

...
По-реалистично е построяването на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", отколкото
Коментари Харесай

Министър Петкова: По-реално е да имаме 7-и блок на АЕЦ Козлодуй, отколкото АЕЦ Белене

По-реалистично е построяването на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй ", в сравнение с АЕЦ "Белене ", защото на този стадий е извънредно мъчно да намерим стратегически вложител за втора атомна централа. Това съобщи в студиото на "Лице в лице " в ефира на bTV министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

Пандемията от COVID-19 забави целия развой за избора на стратегически вложител и в границите на една година нищо не се случваше освен у нас, само че и по света. Просто всичко се отсрочи прекалено много, оправда тя неналичието на стратегически вложител за построяването на АЕЦ "Белене ".

Министър Петкова обаче увери, че няма проблем реакторите, предопределени за АЕЦ "Белене ", да бъдат употребявани за АЕЦ "Козлодуй ".

Оборудването, което притежаваме и за което сме заплатили, няма спънка да бъде употребявано във вграждането на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй ", уточни енергийният министър.

По думите на Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по в основата на всичко стои това да подсигуряваме личната ни енергийна сигурност.

Относно продажбата на ЧЕЗ на "Еврохолд " министър Петкова подсети, че министерството на енергетиката няма отношение към компанията и финансовите ѝ благоприятни условия.

Комисията за енергийно и водно контролиране е този орган, който позволява или не позволява прехвърлянето на повече от 20 % от акциите в съответното сдружение, уточни тя.

На въпрос дали тече газ по "Балкански поток " министърът на енергетиката отговори позитивно и посочи, не страната ни не заплаща нищо, а получаваме единствено доходи.

Газът си минава гратис, ние го транспортираме, сподели министър Петкова.

Тя употребява ефира на малкия екран да се обърне към гласоподавателите и да ги призове да не се поддават на подобн ипровокации. Според нея някои хора се пробват да наложат неуравновесеност за изборния развой.

Не знам по кое време сътрудниците от Българска социалистическа партия са откровени. Дали когато приканват българските жители към висока изборна интензивност или когато се вършат внушения във връзка с честността на изборния развой. Както постоянно, ще бъде почтено. Това е обезпечено от законодателството. Няма по-голяма гаранция от това, посочи министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР