По разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева е

...
По разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева е
Коментари Харесай

Британският посланик у нас благодари за реакцията на българското правителство

По предписание на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева е провела телефонен диалог с посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

По-късно дипломат Хопкинс е била извикана и на среща в Министерство на външните работи с и. д. общоприет шеф „ Двустранни връзки “ на Министерство на външните работи Христо Полендаков. Той е повторил безапелационната позиция, изразена към този момент от премиера Бойко Борисов, която осъди неприемливите ксенофобски прояви на група български почитатели по време на мача Англия-България.

Генералният шеф е удостоверил, че от българска страна са взети неотложно всички ограничения за разрешаването на случая, както от държавното управление, по този начин и от правоохранителните органи. Полендаков е изразил страдание, че тези неприемливи прояви на дребна група хора са намерили необятен отрицателен отзив в английските медии и доведоха до отрицателни квалификации във връзка с българския народ и страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР