По-рано йеменските хути са изстреляли противокорабна ракета Американските сили нанесоха

...
По-рано йеменските хути са изстреляли противокорабна ракета Американските сили нанесоха
Коментари Харесай

САЩ нанесоха нов удар срещу хутите в Йемен

По-рано йеменските хути са изстреляли противокорабна ракета

Американските сили нанесоха удар по радарен обект на хутите в Йемен, оповестиха военните, като означиха, че задачата на най-новият удар е била да се ограничи способността на йеменските бунтовници да нападат морски съдове, съобщи Ройтерс.

" Този удар беше осъществен от американския транспортен съд " Карни " Carney (DDG 64) благодарение на ракети " Томахок " и беше следващо деяние против съответна военна цел, обвързвана с ударите, подхванати на 12 януари за да се понижи способността на хутите да нападат морски съдове, в това число търговски кораби ", се заяви Централното командване на Съединени американски щати в платформата " Екс ". Новият удар е нанесен рано тази заран йеменско време.

По-рано йеменските хути са изстреляли противокорабна ракета в отговор на ударите на Съединени американски щати и Англия по позиции на бунтовническото придвижване в Йемен, съобщи военачалник Дъглас Симс от Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати, представен от Франс прес.



 

" Знаем, че са изстреляли най-малко една ракета в отговор " на ударите, съобщи пред кореспонденти Симс, като посочи, че ракетата не е поразила нито един транспортен съд. Русия осъди в Организация на обединените нации офанзивите от страна на Съединените щати и Англия по територията на Йемен против подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути и ги дефинира като " фрапиращата експанзия " и " масиран удар ", съобщи Франс прес.

" Тези страни направиха масирана офанзива на територията на Йемен. Не приказвам за нахлуване против група вътре в страната, а за нахлуване против популацията на страната като цяло ", съобщи в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съветският дипломат в организацията Василий Небензя, като осъди потреблението на самолети, военни кораби и подводници. Американският дипломат в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд на собствен ред съобщи, че ударите, нанесени в отговор на нападенията на йеменските бунтовници против кораби в Червено море и Аденския залив, са законни според интернационалното право. Тя означи, че нападенията са принудили от ноември предходната година насам над 2000 кораба да търсят опция на маршрута през Червено море.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани по-рано през вчерашния ден всички страни да заобикалят ескалация след ударите на Съединените щати и Обединеното кралство против хутите в Йемен. На фона на войната сред Израел и палестинското коренно придвижване " Хамас " напрежението в Червено море внезапно се изостри, като от ноември насам подкрепяните от Иран йеменски бунтовници направиха многочислени офанзиви против търговски кораби.

Хутите настояват, че нападат кораби, свързани с Израел, в символ на взаимност с Ивицата Газа. По-рано през вчерашния ден върховен представител на хутите предизвести, че след ударите " всички американски и английски ползи са към този момент законна цел " за бунтовниците. Подкрепяните от Иран хути, които управляват огромната част от Йемен, се зарекоха да продължат офанзивите си, до момента в който популацията на изцяло обсадената от Израел Газа не получи достъп до повече филантропична помощ.

Поддържан от Съединени американски щати, Израел води опустошителна война в Газа след осъщественото от " Хамас " на израелска територия кърваво нахлуване, при което бяха убити 1140 души, най-вече цивилни, отбелязва Агенция Франс Прес, цитирайки израелски данни.

При израелската атака в линията Газа до момента са починали 23 708 и са били ранени над 60 000 души, множеството от тях цивилни, сочат най-новите данни на здравното министерство на придвижването " Хамас ", което ръководи тази палестинска територия, подложена от 16 години на израелска блокада
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР