По-рано във вторник турската валута падна до над 13 лири

...
По-рано във вторник турската валута падна до над 13 лири
Коментари Харесай

Икономиката на Турция рухва. В Истанбул и Анкара избухнаха спонтанни протести за оставка на Ердоган

По-рано във вторник турската валута падна до над 13 лири за $ за първи път. Протестиращите желаеха оставката на държавното управление и членовете на ръководещата партия

Протести се организираха в Анкара и Истанбул, откакто лирата се срина по отношение на $. Участниците желаеха оставката на държавното управление и членовете на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на Ердоган.

Протестите започнаха във вторник вечерта и се организираха в разнообразни квартали на столицата и Истанбул. В Анкара полицията се опита да попречи на стачкуващите, в това число с бариери. Участниците се разпръснаха по околните алеи, само че по-късно още веднъж се събрах.

Видео, оповестено в Twitter от квартал Куртулус в Истанбул, демонстрира по какъв начин полицията се пробва да спре навалица протестиращи, като блокира улица. В друго видео се чува по какъв начин протестиращите скандират: " Правителството - оставка! "

В Истанбул жителите също демонстрираха пред постройката на Централната банка. Някои държаха афиш с надпис: „ Вие си свършихте работата зле, ще бъдете съдени, дано държавното управление подаде оставка “.

По време на шествията протестиращите удряха тенджери и тигани, оповестява Cumhuriyet.

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР