По-рано тази седмица Microsoft пусна нова Release Preview актуализация за

...
По-рано тази седмица Microsoft пусна нова Release Preview актуализация за
Коментари Харесай

Windows 10 скоро ще започне да ви „подканва“ да преминете от локален към Microsoft акаунт

По-рано тази седмица Microsoft пусна нова Release Preview актуализация за членовете на Windows Insider, които към момента употребяват Windows 10. Build 19045.4353 не съдържа нищо прекомерно вълнуващо, само че има една смяна, която може ви заинтригува.

Microsoft към този момент тества нови банери в панела с настройки, посредством които да „ накара “ потребителите с местни сметки да преминат към Microsoft акаунт.

Ново! С тази актуализация стартира разгръщането на обвързваните с сметки вести за сметки на Microsoft в Настройки > Начало. Microsoft акаунтът свързва Windows с вашите приложения на Microsoft. Акаунтът също по този начин архивира всичките ви данни и ви оказва помощ да управлявате абонаментите си. Можете също по този начин да добавите спомагателни стъпки за сигурност, с цел да не бъдете блокирани от акаунта си. Тази функционалност демонстрира вести в менютота „ Старт “ и „ Настройки “.

пише софтуерният колос

Изглежда, че смяната се популяризира последователно, което значи, че към момента не всички с build 19045.4353 я имат. Можете обаче да я активирате наложително благодарение на команда за приложението ViVeTool. Ето по какъв начин наподобява новият банер:

Ако не желаете да виждате това известие, влезте в „ Поверителност > Общи и изключете опцията „ Нека ми се демонстрира препоръчано наличие в приложението Настройки “. Също по този начин можете просто да щракнете върху бутона за затваряне (Х) до бутона „ Sign in now “, с цел да се отървете от банера.

А ето по какъв начин да включите новия банер, ако желаете сами да станете очевидци на това известие в build 19045.4353:

Изтеглете ViveTool от GitHub и разархивирайте файловете в комфортна и лесна за намиране директория. Натиснете Win + R, въведете cmd и натиснете Ctrl + Shift + Enter, с цел да отворите командния прозорец като админ. Навигирайте до досието, съдържаща файловете на ViveTool, с командата CD. Например, в случай че сте сложили ViveTool в C:Vive, въведете CD C:Vive. Въведете vivetool /enable /id:42563876 и натиснете Enter. За да изключите новите банери в настройките, използвайте vivetool /disable /id:42563876. Рестартирайте компютъра си.

Продължаващата битка на Microsoft против локалните сметки в потребителските версии на Windows нервира съвсем всички, в това число и Илън Мъск. Въпреки това Windows 10 към момента предлага относително елементарен метод за заобикаляне на условието за Microsoft акаунт по време на първичната конфигурация. От друга страна, Windows 11 няма да ви разреши да употребявате местен профил. Освен в случай че не знаете една магическа команда (oobebypassnro).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР