По-рано тази година Google обяви приложението AI ​​Test Kitchen, което

...
По-рано тази година Google обяви приложението AI ​​Test Kitchen, което
Коментари Харесай

Google кани всички да тестват изкуствен интелект

По-рано тази година Гугъл разгласи приложението AI ​​Test Kitchen, което ще разреши на хората да взаимодействат с един от най-модерните AI чатботове на компанията – LaMDA 2. Сега стана ясно, че потребителите в Съединени американски щати могат да се причислят към тестването на изкуствения разсъдък посредством кандидатстване за присъединяване в програмата.
Прочетете още
Гугъл към този момент създаде модернизиран езиков модел, прочут като Language Model for Dialogue Application (LaMDA), за връзка с човек и основаване на чатботове. Системата е подготвена на трилиони думи от интернет, с помощта на които може да имитира човешка тирада.

С сходни разработки се занимават и други ИТ колоси. По-рано Meta Platforms направи наличен за аудиторията личен чатбот, основан на невронната мрежа BlenderBot 3. Потребителите бързо схванаха, че чатботът може да приказва неистини, само че все пак образованието на AI системата в процеса на диалог с действителни хора е значима стъпка, която разрешава на разработчиците да подобрят своето създание.

 

Гугъл потегли по малко по-различен път, ограничавайки взаимоотношението на индивида със  до няколко режима – „ Представи си го ”, „ Разкажи за това ” и „ Листвай го ”, всеки от които е предопределен да тества разнообразни аспекти на системата.

В режим „ Представи си го ” потребителят е помолен да назове действително или измислено място и гласовият модел би трябвало да опише това място (тестът е да се ревизира до каква степен описанията на AI системата ще подхождат на визията на потребителя за ​мястото).

В режим „ Разкажи за това ” потребителят подканва LaMDA 2 да приказва по тематика (тества се способността на системата да поддържа диалог по съответна тема). В режим „ Листвай го ” потребителят е подканен да назове тематика или задача и AI​​ системата би трябвало да я раздели на подзадачи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР