По-рано миналата седмица Сенатската комисия по въоръжените сили на САЩ

...
По-рано миналата седмица Сенатската комисия по въоръжените сили на САЩ
Коментари Харесай

САЩ задълбочава връзките с Тайван в областта на отбраната

По-рано предходната седмица Сенатската комисия по въоръжените сили на Съединени американски щати одобри законопроект за военния бюджет на Съединени американски щати (NDAA) за фискалната 2022 година в размер на съвсем 778 милиарда $, а самият законов акт включва няколко значими разпореждания по отношение на Тайван.

Законопроектът, който планува голямата сума за финансиране на американската войска, беше признат в Сената с 23 на 3 гласа и съдържа някои значими разпореждания, засягащи американско-тайванското съдействие в областта на защитата.

Той преглежда „ целесъобразността и опцията за увеличение на съдействието на Съединени американски щати с Република Китай в региона на защитата “. Призовава се министърът на защитата на Съединени американски щати да направи оценка на „ отбранителните асиметрични качества на Тайван “, като изготви проект за това по какъв начин да помогне за подобряването им.

Правният акт принуждава министърът на защитата да даде на Сенатската комисия и на Комисията на Камарата на представителите годишен отчет за „ осъществимостта и целесъобразността на усъвършенстваното съдействие сред Националната армия на Съединени американски щати и Тайван “. Също по този начин законопроектът приканва да бъдат давани регулярни брифинги за напъните на Вашингтон в битката с китайската експанзия и териториални искания в Индо-тихоокеанския район.

Очаква се Комисията на Камарата на представителите да прегледа законопроекта за военния бюджета на Съединени американски щати за 2022 година в интервала 28-29 юли и да го одобри на 01.08.2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР